Nermin Ljajić Foto: Printscreen/YouTube/radio stoplus

Protiv načelnika Policijske uprave Novi Pazar Nermina Ljajića (35) pre 20 dana pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, na teret mu se stavlja nezakonit, nesavestan, nemaran rad odnosno propuštanje radnje za koju je zaposleni ovlašćen kao i neprofesionalno ponašanje koje može da šteti ugledu ministarstva.

„Direktor policije Vladimir Rebić podneo je disciplinski postupak protiv načelnika novopazarske policije Nermina Ljajića zbog teške povrede službene dužnosti. Pokušao je da zataška slučaj i zaštiti saobraćajca koji je pre dva meseca bežao od policije. Naime, policajci su zaustavili saobraćajca koji se dao u beg, pa su krenuli za njim. On je bežao, pa su policajci morali čak i da zapucaju, kako bi ga sustigli. Međutim, sve je ostalo zataškano od strane Ljajića, zbog čega je Sektor unutrašnje kontrole počeo da radi na tom predmetu“, kaže izvor našeg portala.

Pojašnjava da načelnik Ljajić nije obavestio nadležno tužilaštvo jer je saobraćajac napravio niz krivičnih dela, između ostalog i Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, a što je bio u obavezi, jer niko ne sme da sakriva krivično delo.

Kako saznajemo načelnik Ljajić je već dao izjavu.

Ukoliko se dokaže njegov nesavestan rad,kazna koja ga očekuje jeste od 20 do 40 odsto od plate od dva do šest meseci, raspoređivanje na drugo radno mesto sa nižom stručnom spremom, zaustavljanje napredovanja od dve do četiri godine, gubljenje stečenog čina a moguć je čak i prestanak radnog odnosa.

Inače, Nermin Ljajić je trenutno najmlađi, od svih 27 načelnika policijskih uprava u Srbiji a prvi policajac Novog Pazara postao je u septembru 2020. godine, mesec dana pre nego što je Nebojša Stefanović prešao u Ministarstvo odbrane, a Aleksandar Vulin došao u MUP.

Prethodno, Ljajić je zamenio generala Bogoljuba Živkovića, koji je imenovan u februaru 2020. godine, neposredno pred vanredno stanje. Inače, Živković važi za čoveka koji ide da „gasi požare“, i na načelnička mesta je u karijeri dolazio u policijskim upravama gde je „najkritičnije“.

BONUS VIDEO: Protesti u Novom Pazaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare