Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pre nekoliko dana, tačnije 6. maja, navršila se godina od ukidanja vanrednog stanja i policijskog časa u Srbiji usled epidemije koronavirusa, koja je zahvatila ceo svet. Policijski čas u našoj zemlji obeležile su brojne zanimljive situacije do kojih je dolazilo usled kršenja mere zabrane kretanja, a portal Nova.rs izdvojio je nekoliko "šampiona" koji su definitivno ostali upamćeni zbog "opravdanja" usled kojih su bili prinuđeni da "hodaju mimo zakona".

Pojedini „šampioni“ policijskog časa su neke nasmejali, a neke šokirali zbog razloga kršenja zabrane kretanja, ali zasigurno, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Najverniji primer definitivno je baka Olivera, koja je i pre nekoliko dana preminula. Početkom aprila prošle godine na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako baka Olivera policajcima objašnjava da je prekršila policijski čas jer je bila na času engleskog jezika.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Baka Olivera

„Bila sam na času engleskog, kod moje prijateljica koja ima vremena“, rekla je baka, zbog čega je osuđena prekršajno na kaznu od 50.000 dinara.

Ipak, dok su jedni poverovali u njegovo opravdanje, njene reči definitivno su demantovale fotografije na kojima je, a koje su ubrzo završile na internetu.

Pročitajte još:

Tako je bala Olivera snimljena kako pije pivo na Keju, a potom i kako jede pastu u centru grada.

Krenuo kod ljubavnice u sred policijskog časa

Sredinom aprila prošle godine, policija je zaustavila Milana O., koji je krenuo iz svoje kuće na Zvezdari do ljubavnice u Mirijevu. Iako je mislio da će moći nekako da se prikrade kroz periferne ulice, međutim baš u jednoj od njih je naišla patrola interventne policije i zaistavila ga.

Pravdao se kako je krenuo kod švalerke i kako je izmislio dobru priču svojoj supruzi, misleći da će izazvati mušku solidarnost kod pripadnika policije. Međutim, zbog kršenja zakona iz džepa je morao da izdvoji 150.000 dinara uz obavezu da ga odvezu na adresu prebivališta.

Deda dilovao drogu

Tokom policijskog časa prošle godine, policajci su uhapsili A. P. (50) iz Topole i njegovog oca (82) zbog sumnje da su dilovali drogu.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policija je osumnjičene zatekla na ulici u okolini Topole, a osamdesetdvogodišnji starac je, ugledavši policijske službenike, odbacio kesu sa oko 3,8 grama heroina. U porodičnoj kući u kojoj A. P. boravi, policija je pronašla manju količinu tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Čak 16 puta prekršio zabranu kretanja

Ne treba zanemariti i slučaj Kikinđanina (66) koji je čak 16 puta kršio meru zabrane kretanja. Reč je o muškarcu koji je poslovno sposoban, ali živi u vrlo nehigijenskim i nehumanim uslovima i čak 16 šputa je zatečen na ulici u vreme kada nije smelo da se napušta kuća.

Pročitajte još:

Detektorom tražio blago

Još jedan slučaj je nasmejao građane Srbije tokom vanrednog stanja. Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici zatekli su muškarca dok je neovlašćeno izvodio arheološke radove.

On je zatečen u seoskom ataru kako detektorom za metal pretražuje teren, u vreme ograničenja i zabrane kretanja, zbog čega je kažnjen sa 50.000 dinara.

Penzionera jurila patrola

Još jedan slučaj tokom policijskog časa šokirao je javnost u Srbiji. Naime,  jedan penzioner je bio u nabavci i time prekršio meru zabrane kretanja za lica starija od 65 godina. Ipak, nakon što su policajci krenuli da ga zaustave, on se dao u beg automobilom i iza sebe ostavio policajce koji su se u jurnjavi prevrnuli na krov.

Saobraćajna nezgoda se dogodila u Ulici kneza Milete kod supermarketa „Lidl“. U tumbanju nije bilo povređenih, automobil je gotovo uništen a penzioner je pobegao.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare