Konstantin Samofalov
Konstantin Samofalov Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Građani Vračari i danas su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu, a koje se dogodilo zbog radova na gradilištu koje se nalazi na susednoj parceli. Konstantin Samofalov, predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" kaže za Nova.rs da je zbog pomenutog slučaja neophodna smena zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Pročitajte još:

„Za nekoliko dana ćemo obeležiti dva meseca od potkopavanja temelja zgrade u Vidovdanskoj ulici, što je bio i povod za naše proteste, koje organizujemo svake subote ispred opštine Vračar sa jasnim zahtevima: smena Gorana Vesića svih odgovornih lica u opštini Vračar. Kako vreme odmiče, sve je teže da se uđe u trag pravim investitorima i izvođačima radova, jer se spisak neprestano širi. U međuvremenu smo saznali da je na gradilištu bilo brojnih promena, počevši od nadzornog organa, pa do izvođača, ali promene nisu unete u dokumenta, što dodatno otežava utvrđivanje odgovornosti i za nas jedino može da znači da su za niz propusta odgovorni svi“, rekao je on.

Ističe i da je Opština Vračar izdala dozvole za gradnju sumnjivim firmama.

„Prvobitno je planirana izgradnja objekta sa podzemnim nivoom, prizemljem i tri sprata, da bi zatim skoro sve bilo duplirano. Izvođač radova nije reagovao na primedbe stanara Vidovdanske, niti je građevinska inspekcija adekvatno sprovela svoj deo posla. Tužilaštvo je utvrdilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, a na gradilištu nije bilo ni stručnog nadzora. Sve to nas motiviše da se ne povučemo sa platoa opštine i ne prestanemo da tražimo odgovor: ko su zapravo investitor i izvođač radova?“, kaže on.

Vidovdanska Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu na beogradskoj opštini Vračar sredinom jula se urušila zgrada koja se nalazi na parceli pored aktuelnog gradilišta.

Pretpostavlja se da je za urušavanje odgovorno gradilište, a ekipe spasilaca izašle su odmah na teren kako bi evakuisale sve stanare. Na sreću, nije bilo povređenih prilikom urušavanja, a stanarima je onemogućeno da se vrate u svoje domove.

Proteklih nedelja na Vračaru se održalo više protesta građana protiv bahatih investitora.

BONUS video: Urušavanje zgrade u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar