Foto: Smiljka Kostić

"19 godina je prošlo od kada su mu brutalno ubili sina dok je radio, a pravdu nisam dočekao do današnjeg dana. Obraćao sam se policiji ali svaki put sam dobio samo odgovor da rade na slučaju", ovim rečima počinje svoju potresnu ispovest Milenko Marković, otac Gorana Markovića kog su 2004. godine surovo ubili nepoznati počinioci na benzinskoj pumpi u blizini Sremske Mitrovice.

„Taj dan nikada neću zaboraviti i biće mi urezan do kraja života. Do dana današnjeg moja supruga i ja nismo dobili nikakav odgovor, niti obaveštenje od strane MUP u Sremskoj Mitrovici vezano za naš tragičan slučaj“, priča Milenko i dodaje:

„Samo želim da skinem kamen sa srca, da se otkrije zašto se to dogodilo i ko je ubio mog sina. Dobio sam neke informacije, ali ja neću da budem ubica, niti da ikoga napada, ali je očiglednod a neko štiti ubice mog sina“.

Foto: Smiljka Kostić

On napominje da je njegov sin imao problema sa izvesnim ljudima iz Sremske Mitrovice.

„Moj sin je radio na jednoj pumpi u blizini. Jednog jutra, pred kraj noćne smene, otišao je do toaleta. Pošto je toalet na toj pumpi bio izdvojen, izašao je napolje. Kada se vratio sa punjača nestao je njegov telefon, kanta ulja za motor i još nekih stvari iz radnje, ali nikoga nije bilo u blizini“, objašnjava redosled događaja otac i dodaje:

„Nekoliko dana posle toga došao je jedan njegov poznanik i doneo mu telefon. Tada mu je poručio da mu je izvesni „Bokser“ iz Sremske Mitrovice poručeio da mora da mu donese 50 evra za taj telefon, ali je moj sin to odbio“.

Pročitajte još:

Milenko objašnjava da je njegovog sina neko ubio u sred dana.

„Bilo je to podne. Poznanik porodice došao je na pumpu da natoči gorivo i kada je ušao unutra video je mog sina u lokvi krvi kako leži. Prišao mu je odmah, ne bi li mu pomogao, ali nažalost spas mu nije bilo. Pucali su mom detetu u levu slepoočnicu“, kaže otac.

Foto: Privatna arhiva

On dodaje da je navodno taj Bokser bio na poligrafu i da je prošao, jer mu je tako rečeno iz policije, ali da osim toga nikada nije dobio druge informacije o slučaju i da kada god bi otišao da pita oni bi samo rekli da se na slučaju radi.

Podsetimo, ubistvo Gorana Markovića dogodilo se 14. juna 2004. godine na benzinskoj pumpi u Velikim Radincima.

Kako su mediji ranije pisali, Goranovo telo pronađeno je pored otvorenog sefa. Njega su u lokvi krvi zatekli prijatelji, koji su došli na pumpu. Pošto se nije odazivao na pozive da izađe i natoči im gorivo, ušli su unutra i tada naišli na stravičan prizor.

Bez odgovora

Portal Nova.rs uputio je pitanja policiji kako bismo proverili dokle se stiglo sa istragom ubistva Gorana Markovića, kao i da li je neko u međuvremenu priveden, međutim, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

BONUS VIDEO: Hapšenje na naplatnoj rampi Vrčin

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar