Aleksa Stanković FOTO: Privatna arhiva
Aleksa Stanković FOTO: Privatna arhiva

Nakon 42 dana potrage, Aleksa Stanković iz Kruševca pronađen je juče u Beogradu, nakon što je 28. decembra otišao od kuće. On je, kako se u međuvremenu ispostavilo, iznajmio stan u Beogradu, a plan mu je bio da odatle ode za Kanadu.

Policija je Aleksu sinoć prebacila u Kruševac, gde je dao izjavu, a potom je smešten kod svoje bake. Međutim, on se ubrzo ponovo uputio za Beograd. U razgovoru za naš portal, njegova majka Olivera kaže da ga nije videla, jer ima koronu, ali da jesu brat i sestra, i da su popričali s njima.

„U izolaciji sam dok ne ozdravim. Policija me je sinoć pitala kada su me pozvali da li imam koronu. Aleksa jeste došao u Kruševac, video se bratom i sestrom, i vratio se sledećeg dana za Beograd. Nisam se čula sa njim, jer telefon koji je ranije koristio, više nije ni uključivao“, objašnjava Olivera.

Kako nam je ispričala, deca su joj prenela da Aleksa dobro izgleda, da je u Beogradu našao stan, kao i posao. Kaže i da im je rekao da ima plan da ode da radi u inostranstvu.

„Punoletna je osoba, nema nikakvo krivično delo, tako da ima pravo da živi i sam ako hoće. U policiji je rekao da želi da ostvari svoje planove u Beogradu, pa da nastavi u Kanadu. Našao je posao sa računarima. Nismo se čuli jer mu je telefon u Beogradu, ali očekujem da mi se ubrzo javi, kada stigne u stan. Najbitnije je da je on živ i zdrav“, kazala je majka.

Na naše pitanje, da li je njihov odnos bio narušen, i zbog čega se toliko dugo nije javljao, majka je rekla da su pre njegovog odlaska, imali solidan odnos.

„Razgovarali smo, smejali se svakog dana. Često mi je pomagao da se opustim kad umorna dođem s posla. Rekao je da je isključio telefon kada je video da ga veliki broj nepoznatih brojeva poziva. I od tada ga nije uključivao. Policija mi je rekla da on nije učinio nikakvo delo, da je punoletan, i da ima pravo da odlučuje. I da bez naloga više neće odlaziti u njegov stan“, kaže Olivera Stanković.

Podsećanja radi, Aleksa Stanković nestao je 28. decembra, a u trenutku nestanka na sebi je imao crnu jaknu, crnu trenerku i crne pantalone.

„Poslednji put kada sam ga videla bio je 28. decembar oko 6.30 ujutru kada me je ispratio na posao. Ponašao se najnormalnije, nije radio ništa zbog čega bih posumnjala da će otići. Kada sam se vratila kući, njega nije bilo. Pogledala sam celu sobu i u ormaru nije bilo ni njegove garderobe. Na ekranu kompjutera je pisalo: ‘Ako mi se tamo ne svidi, vratiću se'“, rekla je nakon nestanka njegova majka Olivera.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Južnom Bulevaru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram