Milić Šaković Foto: Savo Prelević/Vijesti

Milić Minja Šaković, koji slovi za jednog od visokopozicioniranih članova škaljarskog klana, ubijen je minule noći u Budvi. Ovo nije usamljeni slučaj da je Šaković meta, on je likvidaciju izbegao više puta, a 2017. godine život mu je spasio upravo njegov brat - koji se bacio na njega kako bi ga spasao od kiše metaka.

Izbegao kišu metaka u crnogorskom lokalu

Milić Šaković se 8. septembra 2017. godine našao na nišanu likvidatora, ispred lokala „Auto Zeta“. Tada je ubijen njegov poznanik Ivan Nedović koji, čini se, nije bio sklon problematičnom ponašanju, pa se zato veruje da je bio slučajna žrtva.

U Šakovića je tada ispaljeno pet metaka u grudi.

Tada ga je sigurne smrti spasao brat koji se bacio na njega i oborio ga na pod. On je sa bratom prethodno odležao kaznu zbog ubistva sugrađanina Miroja Baošića 2005. godine. Za Milićem Šakovićem je tragala i beogradska policija jer se sumnjalo da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi, kog je posle smrti zamenio uhapšeni Veljko Belivuk.

Prošle godine uhapšena grupa zbog planiranja ubistva Šakovića

Više državljana Crne Gore i Srbije uhapšeno je 9. maja prošle godine zbog sumnje da su pripremali likvidaciju jednog od šefova škaljarskog kriminalnog klana Milića Minje Šakovića.

“Policijski inspektori nekoliko dana pratili su tu grupu, prethodno dobivši informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”, rekao je jedan od sagovornika Vijesti.

Policajci su, prema njegovim riječima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa. Pripadnici te ekipe predstavili su se kao građevinski radnici. Porodica Šaković neretko puni listove crne hronike, a nije nepoznato da su poznati kao familija koja je duboko „ogrezla“ u kriminal. I njihov otac Miodrag Šaković dobio je svoje mesto na stranicama crne hronike pošto je maja 2020. godine, posle pretresa kuće u Zagoriču, priveden zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan
Vođe kavačkog klana Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Foto: detective-info.com.ua, privatna arhiva

Prošle godine Miodrag Šaković je u Podgorici hapšen tri puta, dva puta zbog oružja i jednom zbog nepoštovanja mera Nacionalnog koordinacionog tela izrečenim u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Ipak, Šaković ovog puta nije uspeo da izbegne napadače, on je ubijen oko 23.40 časova sinoć u Budvi. On je likvidiran u budvanskom kafiću Korkovado. Jedan od izvora „Vijesti“, kazao je da je u Šakovića pucao muškarac koji je sedeo za stolom do njegovog i koji nije bio maskiran. Navodno, samo je ustao i u njega ispalio više hitaca.

Pročitajte još:

Drugi izvor navodi da je Šaković sedeo za stolom u prvom redu i da je leđima bio okrenut ka šetalištu kada je prišao muškarac koji je imao belu košulju i kačket i u njega ispalio više hitaca. Nastala je pometnja, što je ubica iskoristio i pobegao pored hotela „Mogren“.

BONUS VIDEO: Kako je ubistvo iz 2017. godine povezano sa Lukom Žižićem?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare