Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorska policija sprečila je ubistvo Milića Minje Šakovića, bezbednosno interesantne osobe koja slovi za visokorangiranog člana škaljarskog klana, a to nije prvi put da se ovaj Crnogorac, nekada zajedno sa članovima porodice, pojavljuje na stranicama crne hornike srpskih i crnogorskih medija.

Od kako su crnogorski kriminalni klanovi „pustili pipke“ u Srbiji, braća Šakovići, zajedno sa svojim ocem, postali su poznati i srpskoj javnosti, tako da ne treba da čudi da su, kako pišu podgoričke „Vijesti“, zbog planiranja likvidacije privedene i osobe iz Srbije.

Milić Šaković se 8. septembra 2017. godine našao na nišanu likvidatora, ispred lokala „Auto Zeta“. Tada je ubijen njegov poznanik Ivan Nedović koji, čini se, nije bio sklon problematičnom ponašanju, pa se zato veruje da je bio slučajna žrtva.

Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tada ga je sigurne smrti spasao brat koji se bacio na njega i oborio ga na pod.

Za Milićem Šakovićem je tragala i beogradska policija jer se sumnjalo da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića poznatijeg kao Sale Mutavi, kog je posle smrti zamenio nedavno uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja.

Brat ubijen u pucnjavi u kafiću

Milićev brat Miloš ubijen je u podgoričkom kafiću, a prilikom pucnjave pogođena je i slučajna žrtva Radivoje Jovanović koji je od posledice povreda preminuo. Kobnog dana je u baštu kafića ušetao maskirani napadač i otvorio vatru na Šakovića.

Zbog loše bezbednosne situacije u Crnoj Gori tada su podneli ostavke direktor Uprave i podgoričke policije Slavko Stojanović i Jovica Rečević.

Interesantno je da, uprkos tome što su porodica, braća su bila priklonjena suparničkim klanovima – Milić škaljarskom, a Miloš kavačkom klanu.

Sa drugim bratom robijao zbog ubistva

Milićev drugi brat Marko je zajedno sa njim učestvovao u sukobu sa porodicom Baošić, koji datira iz 2004. godine. Tada je Miroje Bošić ranio Marka Šakovića koji je u tom trenutku imao svega 19 godina, za šta su se braća osvetila likvidacijom.

Zbog ubistva Miroja Baošića, Marko i Milić su osuđeni na zatvorske kazne.

Privođen i otac

I njihov otac Miodrag Šaković dobio je svoje mesto na stranicama crne hronike pošto je maja 2020. godine, posle pretresa kuće u Zagoriču, priveden zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

U posljednjih godinu i po dana Miodrag Šaković je u Podgorici hapšen tri puta, dva puta zbog oružja i jednom zbog nepoštovanja mera Nacionalnog koordinacionog tela izrečenim u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Vrebale ga prerušene ubice

Ovog puta Milić Šaković se našao na meti osumnjičenih ubica koji su njegovo kretanje i ponašanje pratili prerušeni u građevinske radnike. Kada je policija pretresla njihovo kombi vozilo utvrđeno je da se ne radi o građevincima, već o grupi koja je pripremala likvidaciju, a tome u prilog govori i akcija policija u kojoj je otkriven štek stan.

U njemu su pronađeni oružje i kriptovani telefoni.

„Policijski inspektori su nekoliko dana pratili tu grupu, prethodno dobivši informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana“, rekao je jedan od sagovornika „Vijesti“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar