Foto: privatna arhiva facebook

U jednoj grobnici, o trošku socijalne službe, u utorak je u bojničkom selu Granica sahranjena čitava porodica koja se celog života nosila sa raznim nedaćama- siromaštvom, bedom, psihičkim problemima i koja je 10. maja pobijena na svirep način.

Predrag Ilić, njegova supruga Danijela i njihove ćerke, osamnaestogodišnja Ana i trinaestogodišnja Sara, koje je, kako se sumnja, na spavanju sekirom zaklao Predragov sin Miloš (20), na poslednji počinak ispratili su ih roditelji i brat.

Četvorostruku sahranu organizovao je Centar za socijalni rad u Leskovcu, čiji su korisnici bili poslednjih godina, a kako priča jedan od komšija, grobnica širine četiri metara, progutala je celu porodicu.

„Nije imao ko ni grobnicu da im iskopa. U selu koje ima stotinak kuća, živi pedesetak ljudi uglavnom starih i teško pokretnih, pa je opština Bojnik poslala jednu mašinu, koja je iskopala raku. Na jednom mestu svi su sahranjeni, prvo Predrag, pa njegove ćerke i na kraju supruga Danijela. Nekolicina nas se tu skupila iz sela da pomognemo da se ispoštuje osnovni red, jer Predragovi roditelji nisu mogli od tuge i bola ništa. Oni su pod sedativima, kao biljke, zanemeli od neverice šta ih snađe u trenutku“, priča za Novosti meštanin ovog sela Slobodan S.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Najteže je, kažu, bilo Predragovom bratu koji je na sahranu došao iz Beograda, a koji je godinama pokušavao da pomogne najbližima, ali uzalud.

„Tuga je bilo gledati njega kako na počinak ispraća celu porodicu, brata kome je toliko puta pokušao da pomogne, da se isčupa iz bede, bratanice koje su bile prave lepotice, jedna je čekala bebu. Ta porodica je celog života imala muke i problem, ali je prava tuga gledati da su ovako završili – svi u jednoj rupi, jad i beda“, priča ovaj čovek.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar