Foto:Miljana isailović/Nova.rs

Sahrana trogodišnjeg Nišlije koji je pod još nerazjašnjenjim okolnostima 28. januara zadobio stravične opekotine u iznajmljenom stanu svoje bake u Ulici Nova železnička kolonija, još nije zakazana. Njegovo telo je iz Instituta za sudsku medicinu prebačeno u kapelu JKP „Gorica“ do odluke ko će organizovati njegov poslednji ispraćaj.

Kako je juče izjavila Lidija Stanković, pomoćnica za lokalna prava direktora Centra za socijalni rad, dečakova baka je kod njih dolazila radi dogovora oko organizacije sahrane i pokrića troškova, i da joj je objašnjeno da je ustanova spremna da pomogne oko kompletne procedure. Međutim, kako saznajemo, pogreb još nije zakazan jer će poslednju reč o svemu dati mališanov otac koji se nalazi u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda u Nišu zbog droge i oružja.

„Strašno je što je taj čovek iz medija saznao da mu je dete stradalo i to na takav užasan način. Njemu je upućen dopis kako bi se izjasnio da li želi da učestvuje u organizaciji detetove sahrane, on na to ima pravo kao roditelj. Ukoliko se on izjasni negativno, sahranu će organizovati Centar za socijalni rad a troškove će platiti grad Niš. Očekujemo da će taj odgovor stići danas, pa bi dečak onda mogao da bude sahranjen najranije u petak“, navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Istraga okolnosti pod kojima je dečačić izgubio život je u toku, obdukcija je gotova, čekaju se još toksikološke analize nakon čega će kompletan sudsko medicinski nalaz biti upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Obdukcija je pokazala da je mališan zadobio teške opekotine po najvećem delu tela, leđima, grudima, rukama i nogama, te da su mu samo dlanovi i tabani ostali nepovređeni. Majka i baka su tvrdile da je dečak povređen tako što je odvrnuo slavinu sa vrelom vodom u kupatilu iskoristivši njihovu nepažnju dok su bile zauzete brigom o njegovim sestrama starim pet meseci i četiri godine. Navodno su ga namazale melemom protiv opekotina i stavile da spava da bi oko tri sata izjutra 29. januara pozvale Hitnu pomoć jer nisu mogle da ga probude.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana majci deteta T.S. (32) koja se tereti za zlostavljanje, zanemarivanje i nepružanje pomoći maloletnom licu za šta je predviđena maksimalna kazna od osam godina zatvora. Ona pred tužilaštvom nije ponovila priču koju je iznela lekarima i policiji već se branila ćutanjem, što navodi na sumnju da njena prvobitna verzija ovog događaja nije istinita. Krivična prijava ali u redovnom postupku, podneta je i protiv njene majke D.T. jer nije preduzela ništa da pomogne teško povređenom unuku .

Centar za socijalni rad je preuzeo preostalo dvoje dece T.S. od njene majke D.T. kod koje su bili privremeno smešteni prošlog vikenda, i smestio ih u hraniteljsku porodicu.

Bonus video: Sahrana jutjuberke Kike

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar