Sa starletom uhapšeni i škaljarci, sve povezano sa Zvicerom

Hronika 29. maj. 202016:38 > 12:09
Podeli:
Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Detektiv.info

Policija Republike Srpske je u, saradnji sa kolegama iz Srbije i Slovenije, izvela veliku akciju u kojoj je uhapšena srpska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, ali i još 35 osoba, među kojima su i članovi ozloglašenog "škaljarskog klana" iz Crne Gore. Kako portal Nova.rs saznaje, ova opsežna akcija sprovedena je neposredno nakon pokušaja atentata na vođu suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37) koji je izrešetan u Kijevu.

Prema saznanjima portala Nova.rs, slučaj privođenja Maksimovićeve mogao bi biti povezan sa istragom pokušaja atentata na Zvicera u Kijevu u Ukrajini, a dodatne sumnje podgrejala je činjenica da je u pomenutoj akciji u Republici Srpskoj priveden, između ostalih i Zlatan Ćuk, koji je u više navrata dovođen u vezu sa „škaljarskim klanom“ koji je u ratu sa „kavačkom grupom“.

Ćukovo ime se i ranijih godina pominjalo u medijima, kako se tada navodilo, on je bio blizak sa Sašom Vidovićem iz Bijeljine koji je osuđen na 19 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine. Protiv Vidovića je srpska policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana, jednog od vođa „kavačkog klana“, koji je decembra prošle godine pušten iz zatvora „Spuž“ da se brani sa slobode. Tada je u akciji uhapšen i Ćuk.

Foto: Printscreen/Facebook/Антон Геращенко

Zasad nije potvrđeno da je ova akcija u Republici Srpskoj povezana sa istragom napada na Zvicera u utorak uveče u Kijevu, a prema nezvaničnim informacija, sumnja se da je pokušaj atentata samo nastavak obračuna između zavađenih „škaljarskog“ i „kavačkog klana“ iz Kotora u Crnoj Gori.

Inače, sem Maksimovićeve u akciji u Bijeljini uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca, manekenka Sofija Gačić i još tri devojke. Oni se sumnjiče za posedovanje droge, oružja, ali i za bavljenje prostitucijom.

Podsetimo, Radoje Zvicer, navodni vođa „kavačkog klana“, koga su četvorica napadača, dva državljanina Crne Gore i dva Srbije u utorak uveče pokušali da ubiju u Kijevu, trenutno se oporavlja u kijevskoj bolnici i njegovo zdravstveno stanje stabilno. Inače, kako su ukrajinski mediji ranije saopštili, pored policajca Rostislava Černobrivog, sumnja se da u napadu učestvovao i bivši narodni poslanik Jevgenij Dejdej iz partije „Narodni front“ u Ukrajini.

Nišlije angažovane za ubistvo

Zbog napada na Zvicera uhapšena su dvojica Nišlija, Petar Jovanović (46) i Milan Branković (31), koji iza sebe imaju poznati našoj policiji i imaju osuđujuće presude. Prema dosadašnjim saznanjima, nije potvrđeno da su oni pripadali „škaljarskom klanu“, koji je u sukobu sa „kavačkom grupom“, a sumnja se da su oni samo bili angažovani za ubiju Zvicera.

 

Komentari

Vaš komentar