Igor Stamenković, optužen za krađu testova

Suđenje Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testova za malu maturu juna prošle godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu pregledanjem video snimaka nadzornih kamera iz štamparije "Politika a.d." u kojoj je došlo do ovog propusta. Sem snimaka, na današnjem pretresu sudija u ovom postupku naložio je da se uradi veštačenje rukopisa sa slika sa zadacima iz matematike koji su kružili internetom i uporedi sa potpisom optuženog Stamenkovića, ali i ostalih članova njegove porodice.

Naloženo je grafološko veštačenje, a rešeni zadaci ispisani na papirima koji su kružili po društvenim mrežama prošle godine, uoči polaganja završnog ispita iz matematike, uporediće se sa rukopisom optuženog Stamenkovića, njegove supruge Vesne i njihovog maloletnog sina Vojislava.

Inače, na današnjem glavnom pretresu pregledani su i video zapisi sa nadzornih kamera u štampariji, na kojima se vidi kako Stamenković u 12.33 sati uzima sa jedne gomile beli papir i odlazi. Ubrzo nakon ovoga, u 12.40 sati se vidi kako je još jedan radnik štamparije, sa te iste gomile, uzeo papire i odneo ih u kavez za škart, a o čemu je naš portal ranije pisao.

Podsetimo, Igor Stamenković tereti se da je juna prošle godine iz štamparije u kojoj radi ukrao test sa zadacima iz matematike, kako bi svom sinu olakšao polaganje završnog ispita. Pomenuti zadaci počeli su da kruže po društvenim mrežama uoči ispita, zbog čega je polaganje bilo pomereno za dva dana. Inače, Stamenković je negirao krivicu za ovo delo, rekavši da mu je tog dana pozlilo od sendviča, te da je uzeo jedan beli papir sa gomile i otišao u toalet. Kako je naveo, znao je da u toaletu nema papira.

Sledeći pretres zakazan je za 26. mart.