Ilustracija Foto:Nova.rs

Pripadnici Ronilačkog centra žandarmerije pretražuju Veliku Moravu nizvodno od železničkog mosta na ulazu u Svilajnac, gde se juče prevrnuo čamac u kome su bila dva mladića. Jedan od njih uspeo je da ispliva na obalu, a od juče traje potraga za G.S (23), koji je ostao zarobljen na čamcu, saznaje Nova.rs na mestu potrage.

Foto:Nova.rs

Potraga za mladićem trajala je celu noć, a od jutros su ronioci pretražili područje od oko 10 kilometara nizvodno od železničkog mosta preko Velike Morave na ulazu u Svilajnac.

Foto:Nova.rs

Pripadnici spasilačke jedinice pronašli su čamac u kom su se nalazili mladići oko 800 metara nizvodno od mesta prevrtanja. Kako saznaje naš portal to područje detaljno je pregledano, ali nije bilo ni traga od nestalog G.S.

Čamac u kojem su bili mladići, prevrnuo se u juče u ranim popodnevnim satima.

 

Foto:Nova.rs

Mladić (20) koji je uspeo da se spasi i ispliva na obalu, ispričao je novinarima da su on i G.S. pecali na Velikoj Moravi i da im se u jednom trenutku pokvario motor. Pokušali su veslima da se dovezu do obale, priča on, ali su naišlli na kamenje koje viri iz vode neposredno ispod mosta. David je posvedočio da je prilikom udarca čamca u kamenje on upao u vodu, dok je njegov drug ostao zarobljen na čamcu i otplovio nizvodno niz Moravu i od tada mu se gubi svaki trag.

Foto:Nova.rs

U Policijskoj upravi u Jagodini, koja je nadležna za potragu za nestalim mladićem, našem portalu je rečeno da je u pitanju nesrećni slučaj i da su se u potragu odmah po prijavljivanju nesreće uključili pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice, žandarmerija i policija. Oni od juče pretražuju reku, ali i teren nizvodno od mesta prevrtanja čamca.

Potraga za nestalim G.S je i dalje u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar