Foto: Printscreen/Nova.rs

Povodom snimka minista policije Aleksandra Vulina koji je zatečen kao bez maske na licu izlazi iz frizerskog salona iako je previđeni merama za suzbianje kornavirusa bio dužan da nosi, oglasio se i MUP Srbije pošto je portal Nova.rs objavila snimak i razgovor sa osobom, koja je načinila snimak, a koju je policija posle par minuta od pravljenja snimka legitimisala i prtiskala da obriše snimak, jer je zabranjeno neovlašteno snimanje štićene ličnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u svom saopštenju istaklo je da se svako neovlašćeno fotografisanje i snimanje štićene ličnosti, ma o kome bila reč, proverava u skladu sa standardnom procedurom u zaštiti bezbednosti štićene ličnosti.

„U konkretnoj situaciji, proverom je utvrđeno da je lice koje je vršilo neovlašćeno snimanje štićene ličnosti od ranije poznato policiji i da ima nekoliko prekršajnih i krivičnih prijava, kao i da je pravosnažno osuđeno za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i trenutno je na uslovnoj slobodi. O događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo“, saopštio je MUP Srbije.

Takođe, MUP je u svom saopštenju dodao da je policija reagovala u skladu sa standardnom procedurom u zaštiti bezbednosti štićene ličnosti.

„Na teren je izašla jedna patrola Interventne jedinice i jedna redovna patrola Policijske stanice Vračar. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na javnost da redovne policijske procedure ne koriste kako bi blatili rad policijskih službenika“, ističe se u policijskom saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare