Foto: Happy tv / screenshot

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da se kod njih vodi više postupaka u koje su uključeni supružnici Roganović koji su u žižu javnosti dospeli pre nekoliko dana zahvaljujući informaciji da je u Ukrajini planirana otmica i ubistvo Milovana Roganovića.

Kako je saopšteno, Treće osnovno javno tužlaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv osumnjičenog Milovana Roganovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika.

Pored toga, Treće tužilaštvo vodi krivični postupak protiv osumnjičene Jelene Roganović zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo Oduzimanje maloletnog lica iz člana 191 Krivičnog zakonika.

Takođe, protiv osumnjičene Jelene Roganović ovom tuzilaštvu podneto je više krivičnih prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo Falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 1 i stav 2 Krivičnog zakonika.

„U pomenutim krivicnim postupcima izvode se dokazne radnje, radi donošenja odluka za dalje postupanje“, kažu iz Tužilaštva.

Podsećanja radi, porodicu Roganović je srpska javnost upoznala nakon što je policija u Ukrajini saopštila da je sprečila otmicu i ubistvo srpskog biznismena Milovana Roganovića i da je utvrđno da iza svega toga stoji upravo njegova supruga Jelena.

otmičar Foto:Nacionalna policije Ukrajine

Ukrajinska policija je uhapsila jednog od organizatora, a Jelena se pojavila u jutarnjem programu na TV Hepi gde je ispričala da je šokirana navodima, da samo želi da se razvede od supruga i da je protiv njega podneta prijava u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar