Podeli
Foto:Nova.rs

Dijana Lazić iz Vrnjačke Banje koja je pre tri nedelje izgubila bebu na porođaju, smatra da je uzrok tome neodgovornost lekara iz bolnice u Kraljevu koji joj je pratio trudnoću. Dijana nam je ispričala da je ginekolog i pored krvarenja, konstantnog visokog pritiska i oteklih nogu i ruku, insistirao da uđe u 9. mesec. Posle dvadesetak dana od pojavljivanja ovih simptoma, Dijani se zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Hitno je porođena, ali beba nije spasena.

I pored toga, što je početak pogoršanja zdravstvenog stanja Dijane Lazić ukazivao na to da su lekari iz Kraljeva morali da je hospitalizuju, prate njeno stanje i eventualno porode u 8. mesecu, na kraju su se borili da Dijanin život. Beba, nažalost nije preživela.

Prvi simptomi koji su ukazivali na to da se nešto dešava sa Dijaninom trudnoćom, pojavili su u prvoj polovini decembra. Posle dva dana provedena u bolnici u Kraljevu, zbog krvarenja i visokog pritiska, puštena je kući. Kaže da su joj lekari rekli da to nije ništa neuobičajeno kod trudnica.

Foto:Nova.rs

Međutim, Dijana je narednih dvadeset dana stalno imala visok pritisak, otekline, i kaže da je sve vreme o tome saopštavala ginekologa koji je joj je pratio trudnoću. Međutim, odgovor koji je dobijala bio je da treba da sačeka još koji dan i uđe u 9. mesec. A onda je 31. decembra počela da krvari i gubi svest, i hitno je prebačena u bolnicu.

Foto:Nova.rs

Odmah su me stavili na krevet. Lekar koji me primio kada je video kako krvarim, izmerio je pritisak i počeo da galami, pitajući me gde sam bila do sada. Nisam znala gde nalazim, jer sam bila bez svesti. Polivali su me stalno vodom da se povratim. Rekla sam mu to treba da pita svog kolegu koji mi je vodio trudnoću. Uradio je ultrazvuk i rekao da beba nema puls. I ja sam se ponovo onesvestila. Babice su me ponovo povratile, i ja sam samo pitala doktora da li može da spasi bebu. Rekao je da ne razmišljam o tome jer sada se spašava moj život, priča Dijana Lazić iz Vrnjačke Banje.

Beba se, kako nam je majka ispričala, dva dana borila sa preko deset reanimiranja, a onda je preminula 2. januara u Kragujevcu. Dijana kaže da je odmah sutradan na sopstvenu odgovornost izašla iz bolnice. Razmišljam puno o bebi… Nije meni cilj da nešto izguram. Želim da druge žene ne prolaze kroz ovo što se meni desilo, počinje uplakanim glasom svoju priču Dijana Lazić (33).

Foto:Nova.rs

Kako je ispričao Dijanin suprug Lazar Mijatović, i dalje nema kompletnu istoriju bolesti. Lazar kaže da su im iz kraljevačke bolnice poručili da će to jedino sudskim putem moći da dobiju, i da su odlučili da ne odustanu od istine.

Na sve načine ćemo pokušati. Sve što bude do mene, učiniću, kaže Lazar. Iz Opšte bolnice u Kraljevu su samo odgovorili da se Dijana Lazić porodila 31. decembra u 14.25 sati, hitnim carskim rezom. Nijedan drugi podatak nismo dobili, već su se za ostale informacije pozvali na odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kako su napisali radi zaštite prava na privatnost porodilje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar