Robijaši koji su pobegli kroz plafon WC, nestali bez traga

Hronika 18. maj. 202109:15
Podeli:
Zatvor
Foto: Shutterstock

Ni posle dvadeset dana od filmskog i spektakularnog bekstva iz Okružnog zatvora u Kruševcu, policija nije locirala ni uhapsila dvojicu osuđenika Slavišu Stanisavljevića i Dobricu Budimca, koji su uspeli da pobegnu iz ove kazneno-popravne ustanove kroz rupu na plafonu toaleta koju su sami iskopali.

Da stvar bude neverovatnija, jedan od odbeglih osuđenika je u kontaktu sa svojim braniocem, advokatom Aleksandrom Šćekićem, koji je za naš portal potvrdio da su obojica osuđenika još uvek u bekstvu.

„Još uvek su u bekstvu. Ja se čujem sa mojim klijentom povremeno. Ništa drugo se ne dešava. Evo baš mi je njegova presuda na stolu“, kaže Šćekić.

Aleksandar Aco Šćekić
Aleksandar Aco Šćekić Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, pritvorenici Slaviša Stanisavljević (41) iz Brusa i Dobrica Sudimac (37) iz Kruševca pobegli su u noći 24. aprila iz Okružnog zatvora u Kruševcu.

Pobegli su tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu i tako pobegli iz prostorija zatvora.

„Slaviša je pobegao revoltiran odlukom jednog sudije Višeg suda u Kruševcu jer ga je neprovasnažno osudio na dugu zatvorsku kaznu samo na osnovu izjave kriminalca koji je osuđivan. Drugih dokaza nije bilo. Slaviša nema nameru da se krije i da beži, već je ovo samo njegov revolt prema toj presudi i prema takvom odnosu“, kazao je za Nova.rs advokat Aleksandar Šćekić.

Takođe je demantovao navode da se njegov klijent nalazi na teritoriji Mađarske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram