Milić Šaković Foto: Savo Prelević/Vijesti

Večera sa prijateljima, upozorenja, pucnjava, zatim opšta panika i nađeni otisci egzekutora - rezime su minule noći u Budvi, kada je visokorangirani član škaljarskog klana Milić Minja Šaković hladnokrvno ubijen. Škaljarac je stradao dok je bio u budvanskom lokalu sa prijateljima, a egzekutor još uvek nije uhapšen, iako je iza sebe ostavio više tragova - od odeće do otisaka.

Šaković večerao sa prijateljima na trgu

Šaković je sa nekoliko prijatelja večerao u lokalu Korkovado. Bili su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut. Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kako je Vijestima rečeno ispričali su da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Ovo je za javnost začuđujuća okolnost jer je Šaković godinama unazad bio meta napada, a viđen je kao neko ko je uvek bio na oprezu. Ipak, minule noći Šaković je odlučio da sedi na trgu u centru Budve, što su napadači shvatili kao idealnu priliku.

Prijatelji ga upozoravali na sumnjivog čoveka

Naime, prijatelji koji su bili u lokalu sa Šakovićem, upozorili su ga da su uočili sumnjivog muškarca, ipak on je odlučio da se ne obazire na to i nastavio je svoju večeru. Muškarac je više puta prolazio pored samog lokala, pretpostavlja se da je analizirao okolinu i čekao pravi momenat.

Milić Minja Šakovi, TV Vijesti
Milić Minja Šakovi, TV Vijesti

Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz pravca Starog grada ka stolu gde su svi sedeli. Iako je jedan od prijatelja ponovo upozorio Šakovića i rekao „ovaj je sumnjiv pogledaj ga“ Šaković nije reagovao.

Ispalio tri hica u glavu Šakoviću, pa nastavio da puca

Nakon upozorenja prijatelja, nepoznati muškarac je počeo brzo da se kreće i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potoljak Šakoviću. Kako je Vijestima rečeno ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina. Ispaljeno je osam metaka.

S obzirom na hladnokrvnost jasno je da je cilj nije bio upozorenje, već likvidacija Šakovića.

Ubica se prilikom bega sapleo i pao – pronađeni otisci

Nakon pucnjave, ljudi su počeli da vrište i trče na sve strane, te je nastao pravi stampedo. Ovo je dodatno olakšalo egzekutoru da pobegne neprimećeno, ali ipak nije imao toliko sreće. Napadač se sapleo u jednom momentu, kada je bežao ka hotelu „Mogren“, gde su inspektori pronašli otiske, te je pronalazak izvršioca olakšan.

Pročitajte još:

Pronađeni su i košulja i kačket. Podsetimo, javnosti je porodica Šaković poznata godinama unazad, a stradali Milić Minja je 2017. godine preživeo jedan napad, dok je prošle godine uhapšena kriminalna grupa koja je takođe planirala Šakovićevu likvidaciju.

BONUS VIDEO: Interventna jedinica sa štitovima obezbeđuje mesto ubistva u Surčinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare