Vladimir Rebić Foto: Printscreen/TvPrva

Direktor policije Vladimir Rebić otkrio je nove detalje u slučaju ubistva porodice Đokić, koji je šokirao Srbiju.

Prema Rebićevim rečima, ubistvo porodice Đokić je bio dobro pripremljen akt, o čemu svedoči činjenica da je na mestu ubistva pronađen benzin kojim je vozilo spaljeno.

„Nema sumnje da je reč o ubistvu, ali u ovom trenutku ne znamo ko je ubica. Uveren sam da ćemo u narednih nekoliko dana imati više informacija. Policija je za njihov nestanak saznala u utorak kasno popodne, nakon čega smo razgovarali sa prijateljima, rodbinom i kumovima kako bismo dobili informaciju o tome gde bi oni mogli da budu. Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na potezu Žitkovac – Aleksinac, kamera nije bila dobra pa nije bilo uočljivo. Naša istraga krenula je u tom pravcu“, rekao je Rebić u jutarnjem programu TV Prva.

On je dodao da je razlika između mesta gde su tela zakopana i mesta gde je zapaljen automobil čak 12 km.

„Reč o veoma nepristupačnom terenu. Problem je što se radi o ruralnom području gde nema puno kamera. Prvi put kada se vidi vozilo je ponedeljak u 00.24 kada su krenuli od majke, kamera ih je zatekla na kraju sela Moravac. Na osnovu te kamere mi smo zaključili su krenuli ka ataru“, rekao je Rebić.

Direktor policije je rekao da je jedan od članova rodbine pomislio da je prepoznao porodicu, ali da naknadno kada su dobili logove telefona, sve je ukazivalo da nisu krenuli ka severu nego jugu.

„Praktično daljom pretragom mi smo uočili u selu Tešac, to je zadnje mesto gde je uočeno vozilo u dva sata posle ponoći. Nama podaci ukazuju da je smrt nastupila između 00.24 u Moravcu i 02.05 kada je drugi put viđeno vozilo. Razlika između Tešca i Moravca je oko osam kilometara, a naše procene pokazuju da je ubica imao sigurno oko 70 minuta da počini taj monstruozni zločin. Još uvek ne znamo na koji način su oni lišeni života, to će obdukcija pokazati. Policijski službenici su uočili ruku koja je virila između nekih dasaka, a kada su prišli i na osnovu papilarnih linija utvrdili su da se radi o Goranu, dok je žena prepoznata po narukvici koja nije izgorela. Činjenica je da su tela spaljena“, rekao je Rebić.

Direktor policije napominje da će rezultati obdukcije dati konačan odgovor na pitanje kako je zločin izvršen.

„Goran je bio obazriv i nepoverljiv čovek. Ranije je njegova menjačnica bila meta oružanog napada, a on se odbranio se od pljačkaša“, kaže Rebić.

Na pitanje šta je motiv ovakvog ubistva, on odgovara:

„Najčešće je to koristoljublje. Sada možemo samo da nagađamo“, kaže Rebić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare