Foto: E-Stock/Miloš Rafailović; TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar Nebojša Stefanović svedočio je danas pred Višim sudom u Beogradu, u postupku protiv nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK- a Gorana Papića. Papić je Stefanovića optužio da ga je svojevremeno zvao kako bi urgirao da se uhapšeni kriminalac Marko Miljković sasluša brzo i da se pusti na slobodu.

Stefanović je negirao te navode rekavši da sa Papićem nikada nije pričao o Miljkoviću. Sadašnji ministar odbrane, ranije policije, na sudu je tvrdio da se protiv njega vodi kampanja, navodeći da neki ljudi pokušavaju da mu nanesu štetu, te je pomenuo imena Aleksandra Papića i advokata Vladimira Đukanovića.

Pročitajte još:

Potom je sud suočio Stefanovića i Papića.

Papić je tvrdio da mu je Stefanović 15.aprila 2020. godine, preko aplikacije „Signal“, ljutito rekao da ne zna koji mu deo njegovog naređenja nije jasan i pitao zašto Miljkovića drže pet sati, na šta je Stefanović ponovio da ti navodi nisu tačni.

„U sredu, dva dana kasnije ste me opet zvali na signal i rekli: „Koji deo ti nije bio jasan, rekao sam kratko a vi ga maltretirate već pet sati“, rekao je Papić, na šta je Stefanović odgovorio da nije tačno.

Podsetimo, Stefanović je negirao optužbe koje je Papić izneo na njegov račun. On je tokom suđenja ranio izjavio da je sve radio po nalogu ministra Stefanovića.

Papiću se sudi za krivično delo trgovina uticajem za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a odnosi se upravo na slučaj blindiranog automobila.

BONUS VIDEO: Suočavanje Nebojše Stefanovića i Gorana Papića u Palati pravde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare