Nebojsa Stefanović i Goran Papić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i nekadašnji zamenik načelnika SBPOK Goran Papić suočili su se danas u Palati pravde, a tema je bio Marko Miljković, uhapšeni navijač kome se sudi za niz likvidacija.

Ovako je tekao razgovor između njih dvojice u sudu:

Papić: Ministre, pozvali ste me i rekli: „Doći će Miljković na razgovor, završite sve brzo i efikasno!“

Pročitajte još:

Stefanović: Nikada nismo razgovarali o Marku Miljkoviću.

Papic: Dva dana kasnije ste me opet zvali na signal i rekli: „Koji deo ti nije bio jasan, rekao sam kratko a vi ga maltretirate već pet sati.“

Stefanović: Nikada nismo razgovarali o Miljkoviću.

Podsetimo, Papić je ranije tokom suđenja, koje se vodi protiv njega u Višem sudu u Beogradu, izneo optužbe na račun Stefanovića. Istakao je da je Stefanović, koji je u to vreme obavljao funkciju ministra policije, urgirao na koji način da se sasluša Marko Miljković zvani Mare Mesar, najbliži saradnik Veljka Belivuka.

Prilika za ispitivanje Miljkovića ukazala se kada je interventna ekipa privela Miljkovića, i to kada su ga zatekli za volanom blindiranog automobila marke BMV. O tome je govorio Papićev advokat Branislav Tapušković ranije.

„On je bio u prostorijama Policijske uprave Beograd, odakle su ga preuzeli pripadnici SBPOK, ispitali i vratili ga tamo. U međuvremenu je Stefanović ponovo zvao Papića i pitao ga zašto se sve oteglo i naredio da Miljkovića puste“, objasnio je Tapušković.

Branislav Tapušković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokat je naveo je Papić sve radio po naređenju ministra Stefanovića koji je, a kako tvrdi, preskočio sve druge koje je bio dužan da obavesti, počevši od direktora policije, potom Dejana Kovačevića i Ilije Hodobe, koji su Papiću bili nadređeni.

„Nije Papić vratio blindirani automobil, nego rukovodioci Policijske uprave za grad Beograd, načelnik je bio Milan Stanić, a odlučivali su Milenko Munižaba i Zoran Kovačević.. Munižaba i Kovačević su potpisali naređenje o vraćanju blindiranog BMV Miljkoviću, ali ih nema na optuženičkoj klupi jer su unapred abolirani. Trojica časnih inspektora su bili protiv toga i insistirali su da BMW bude zadržan, ali je vozilo ipak vraćeno Miljkoviću“, naveo je Tapušković.

Inače, Goranu Papiću je zaprećena kazna od četiri godine zatvora za delo za koje se tereti.

BONUS VIDEO: Opsadno stanje u Ustaničkoj ulici, Belivuk i Miljković stigli u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram