Komšija devojčice Slaviša Raičević, Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U naselju Višnjak gde je živela petnaestogodišnja devojčica koja je noćas izvršila samoubistvo, šok i neverica među komšijama. Kažu da je bila dobro dete, iz dobre i vredne porodice i da ništa nije naslućivalo na tragediju koja je ih je od jutros sve potresla.

Tuga i tragedija“, su jedine reči koje izgovaraju komšije devojčice (15) koja se noćas obesila u dvorištu porodične kuće.

Zatečeni stravičnim događajem u neverici pričaju da su petnaestogodišnju devojčicu svakodnevno viđali kako se igra sa drugom decom i da se ni po čemu nije izdvajala od svojih vršnjaka.

Strašna tragedija, ne mogu da verujem šta se dogodilo. Viđao sam je stalno, kulturno dete, uvek se javi. Šta se desilo pa da digne ruku na sebe, ne mogu ni da naslutim“, u šoku je komšija Slaviša Raičević.

On za naš portal kaže da je devojčica iz dobre i vredne porodice, živela je sa majkom i bakom, dok je otac na privremenom radu u Italiji.

Tragičan gubitak mladog života, šokirao je sve komšije sa kojima smo razgovarali. Ne pamte kada ih je neka vest više pogodila i dodaju da su noćas videli vozilo Hitne pomoći, ali da nisu mogli ni da naslute šta se desilo u domu nastradale devojčice.

Mislili smo da je Hitna pomoć došla zbog babe, ko bi pomislio da je dete u pitanju. Strašna tragedija, to su divni ljudi“, priča jedna komšinica.

U obližnjoj prodavnici kažu da je petnaestogodišnjakinja redovno dolazila sa mlađom sestrom koja ima dve, tri godine, da joj je, kako navode, kupovala slatkiše i da je uvek bila nasmejana i vedra.

Šta je moglo da se desi pa da takvo dete izvrši samoubistvo, nije nam jasno“, odmahuju glavom i u neverici pričaju okupljene komšije.

Škola će se zvanično oglasiti

Devojčica je bila učenica osmog razreda Osnovne škole „Dragiša Mihailović“ u kragujevačkom naselju Stanovo.

U školi su zatečeni informacijom da je prvog dana nastave za starije osnovce, njihova učenica izvršila samoubistvo i za danas je zakazana konferencija za novinare na kojoj će se direktor i razredni starešina zvanično obratiti javnosti.

Petnaestogodišnja tinejdžerka obesila se noćas nešto pre ponoći u dvorištu porodične kuće. Prema informacijama Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, nesrećnu devojčicu pronašli su majka i stariji brat. Na mestu tragedije obavljen je uviđaj, a u tužilaštvu nam je potvrđeno da na telu devojčice nije bilo tragova niti sumnje o nasilnoj smrti, tako da nije izdat nalog za obdukciju.

Hitna pomoć je pokušala reanimaciju nastradale devojčice, ali je bilo prekasno i lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram