Foto:Nova.rs; Shutterstock

Povodom teksta objavljenog na portalu Nova.rs pod naslovom: "Branimira je u Arilju vozač namerno pokosio kolima, 12 dana je proveo u komi, a onda je stigla presuda koja je sve iznenadila", reagovao je Ivan Alempijević, koji se pominje pod inicijalima I. A. u tekstu.

Reagovanje prenosimo u celosti:

„Obraćavam se sa zahtevom za objavu demanta teksta autora Miloša Ž. Lazića pod naslovom „Branimira je u Arilju vozač namerno pokosio kolima, 12 dana je proveo u komi, a onda je stigla presuda koja je sve iznenadila“ objavljenog dana 12.11.2023.

Naime, u tekstu vašeg novinara iznet je niz neistina i neproverenih informacija čime je mene izložio javnoj sramoti i narušio ugled a mojoj porodici izazvao duševnu bol.

Ja verujem da je vaš novinar svesno izmanipulisan od strane njegovog izvora kako bi objavio ovo, ali to ne umanjuje njegovu odgovornost jer je bio u obavezi da prvo proveri informacije koje objavljuje, kao i da pozove suprotnu stranu da se izjasni o svemu navedenom.

Prva neistina je da sam hteo da pregazim njegovog druga a da sam pregazio njega.

ISTINA: Na sudu je dokazano da njegov drug nijednom trenutka nije bio ugrožen.

Pročitajte još:

Druga neistina: Zadobio sam tada teške telesne povrede opasne po život

ISTINA: Sudski veštak medicinske struke je utvrdio da povrede nisu bile opasne po život

Treća neistina: Branimir Nikolić kretao se, zajedno sa drugom, pored puta u Arilju u julu prošle godine, kada je naišao automobil koji je išao iz suorotnog pravca.

ISTINA: Nikolić, I.R., i još četvoro njihovih prijatelja me je stiglo i njihovim vozilom preprečilo meni put i onemogućili mi dalje kretanje, nakon čega su Nikolić i I.R. istrčali iz auta i izlupali moje vozilo.

Četvrta neistina: Ja tog čoveka čak ni ne poznajem, a ostale su mi trajne posledice posle nesreće…

ISTINA: Nikolić nema trajne posledice. On se vratio normalnom životu, obavlja svoje svakodnevne aktivnosti bez problema. Radi kao automehaničar, vozi automobil, takodje je više puta vidjen u noćnom provodu. Takođe, u prilog tome ide i mišljenje sudskog veštaka koji je utvrdio u sudskom procesu da Nikolić nema trajne posledice.

Četvrta neistina: Velikom brzinom je iz svoje prešao u suprotnu traku i preko nje izleteo na trotoar gde je udario Nikolića.

ISTINA: Moje vozilo nijednog trenutka nije bilo na trotoaru, a Nikolić je u momentu kontakta bio na sredini kolovoza na beloj liniji što potvrdjuje i zaključak tima veštaka saobraćajne struke. Takođe, isti tim veštaka je utvrdio da se moje vozilo kretalo brzinom od 40 km/h na mestu gde je ograničenje brzine 50 km/h.

Isto tako, auto nije nestao u noći kako vaš novinar objavljuje, vec sam otisao direktno u policijsku stanicu, gde sam licno prijavio dogadjaj, tako da se u startu znalo da nije reč o saobraćajnoj nezgodi“, navodi se na kraju demantija.

BONUS VIDEO: Lančani sudar na auto-putu u Beogradu kod pujmpe „Zmaj“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar