Foto: Printscreen/Video

Goran Svilar, zamenik tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, već dve godine je "neuhvatljiv" za sud i policiju, makar u postupku koji se vodi protiv njega po tužbi njegovog bivšeg komšije, kome je Svilar polomio kameru za video nadzor koja je stajala nad komšijinim vratima.

Glavni pretres koji je trebalo da bude održan 9. marta ove godine u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, po tužbi protiv zamenika tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu  u Beogradu, ponovo je odložen. Naime, Svilar se nije, po ko zna koji put, pojavio na glavnom pretresu, a sud je policija obavestila da nije mogla da uruči poziv za sud jer okrivljenog nije našla na adresi stanovanja kao ni na radnom mestu.

Kako je moguće da nosilac pravosudne funkcije, odnosno zamenik tužioca, bude neuhvatljiv za policiju, pitanje je koje postavlja oštećeni Novobeograđanin (ime i prezime poznato redakciji). Sledeći glavni pretres zakazan je za početak aprila.

Pročitajte još:

„Goran Svilar je došao u sukob sa mnom i jednog dana je rešio da mi napakosti tako što je došao do mojih vrata, popeo se na stolicu i pokidao kameru koja je bila postavljena ispred mojih ulaznih vrata. Ono što nije znao je da je kamera snimala sve vreme i da postoji snimak tog njegovog postupka. Ja sam ga tužio, jer je to oštećenje tuđe stvari, ali od taga postupak nije mrdnuo sa mrtve tačke, a evo ulazi već u treću godinu i plašim se da će zastareti“, kaže sagovornik Nova.rs.

Po njegovim rečima, prve godine se Svilar nije odazivao, ali onda je sudija naložila njegovo privođenje.

„Na rad suda stvarno nemam nikakvih primedbi, oni su posle nekoliko glavnih pretresa izdali nalog za njegovo privođenje, jer se nije odazivao. Ali, nije mi jasno kako to policija više od godinu dana ne može da pronađen jednog čoveka, koji je pri tome tužilac. Plašim se da se tu možda ne dešavaju neke zakulisne radnje“, tvrdi ovaj Beograđanin.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On kaže da ovo nije ni prvi ni jedini sudski spor koji se vodi protiv zamenika tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva Gorana Svilara zbog njihovih međusobnih sukoba. A svog bivšeg komšiju opisuje kao agresivnu osobu.

„Protiv njega su se vodila dva prekršajna postupka, jer je pljuvao na moja vrata, što je snimljeno kamerom za video nadzor koju je zbog toga i uništio a takođe me je jednom prilikom i vređao pa i fizički napao. Dva postupka su vođena protiv njega pred Prekršajnim sudom u Ustaničkoj ulici, ali su oba slučaja zastarela“, kaže sagovornik Nova.rs.

Kada ga je jednom prilikom Svilar, kako izvor Nova.rs tvrdi, Svilar napao, on je pozvao policiju. Došla je patrola iz Policijske stanice Novi Beograd, ali ni oni nisu bolje prošli sa nabusitim zamenikom tužioca.

„On ih je vređao, odbijao da otvori vrata stana, svašta se tu događalo, pa je i zbog toga protiv njega podneta prijava i vodi se postupak u Mladenovcu. Koliko sam saznao i tamo se ponavlja ista priča, glavni pretresi se odlažu jer Svilar ne dolazi i tako u nedogled. On je imao i još neke probleme sa zakonom, još nekoliko postupaka se vodi protiv njega po drugim osnovama, ali je on i dalje neosuđivan i može, ako hoće, da se kandiduje i za predsednika Republike“, ogorćen je ovaj Novobeograđanin.

Inače, protiv Svilara je pokrenuto i nekoliko postupaka vezanih za nasilje u porodici i kršenje zabrane prilaska.

Zamenik tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva Goran Svilar je i dalje u redovnom radnom odnosu, protiv njega ne mogu ni da budu preduzete mere jer nije osuđivan, tako da čovek protiv koga se vode mnogi postupci, istovremeno sprovodi istrage, piše optužnice i optužuje druge.

BONUS VIDEO: Zamenik tužioca Goran Svilar „u akciji“ skidanja komšijske kamere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare