Kosta Krunić (44) pominje se u dokumentima KRIK-a koji su objavili niz dokaza o povezanosti pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka sa huligansko-kriminalnim grupama u Srbiji. Krunić se pominje kao bliski saradnik Vučkovića i njegov glavni čovek za poslove obezbeđanja klubova u Beogradu, a nakon što je došlo do razlaza između žandarma i Veljka Belivuka.

Prema informacijama koje poseduje portal Nova.rs, Veljko Belivuk radio je u mladosti kao lično obezbeđenje Nenada Vučkovića.

„Kasnije je upao u ekipu koja je obezbeđivala splavove i klubove, a kojima je šef bio desna ruka i nesuđeni kum, Aleksandar Stanković, Sale Mutavi. U ekipi koja je obezbeđivala, bio je i Kosta Krunić, koji sa žandarmom Vučko ima dublju istoriju, odnosno provodili su zajedno vojničke dane u kasarni u Pančevu“, navodi izvor portala Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Prema rečima izvora našeg portala, nakon smrti Stankovića, Veljko Belivuk je trebalo da preuzme njegov posao i bude desna ruka Vučkovića.

„Međutim, došlo je do razilaženja Belivuka i Vučkovića, pa Vučko postavlja Kostu Krunića za šefa obezbeđenja, što radi i dan danas. Trenutno obezbeđuju „Hot Mess“, “Kućicu“, splavove na Savi, jedan veslački klub, kao i još par lokala u Beogradu“, navodi izvor našeg portala.

Prema dokumentima do kojih je došao portal Nova.rs, Krunić je bio prisutan na sastanku u restoranu kada su nastali snimci govora Vučkovića, o kojima je KRIK pisao i koje je zatražilo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Krunić je nadležnim organima poznat iz decembra 2020. godine kada je sa sa dvojicom momaka, Milošem K. (37) i Dimitrijem S. (31), pokušao da opljačka jedan kombi, nakon čega je optužen za pokušaj razbojništva.

Foto: Printscreen/mup.gov.rs

Sve se odigralo na auto-putu u Beogradu, na isključenju za aerodrom „Nikola Tesla”, kada su zaustavili kombi preduzeća „Vitorog“, koji je prevozio dnevnice za zaposlene u ovoj kompaniji za proizvodnju nameštaja.

„Krunić i saradnici su u svom „BMW X5“ oponašali pripadnike policije, imali su blinkere na automobilu, A krunić je mahao palicom na kojoj je pisalo „stop policija”. Kolima su presekli putanju automobila radnika „Vitoroga“ Jovana P. (58), koji je stao u zaustavnoj traci i otvorio prozor da sazna šta policija hoće od njega“, navodi se u dokumentima do kojih je naš portal došao.

Krunić je sa pištoljem za pojasom izašao iz kola, ušao u automobil Jovana P., uzeo mu ključ i počeo da ga udara u glavu. Drugi kriminalac je takođe počeo da bije žrtvu, dok je treći u automobilu tražio novac.

„Od sada smo mi glavni u ‘Vitorogu’“, rekli su mu i naredili da pozove vlasnika firme.

Nenad Vučković Vučko Foto: Privatna arhiva

Ova akcija, međutim, naglo je prekinuta. Pojavili su se pravi policajci i ekipa kriminalaca je uhapšena. Jedan od njih, Miloš K. kada ga je tužilac saslušavao, priznao je da je učestvovao u ovoj akciji, ali je rekao da to nije bila pljačka, već da ih je vlasnik firme angažovao da radnika „malo uplaše”.

Ispričao je i da je mozak ove operacije bio niko drugi do bitan član policije – Nenad Vučković Vučko.

„Kritičnog dana pre samog polaska mene je Kosta Krunić obavestio da je Nenad Vučković zvani ‘Vučko Žandarm’ sve organizovao i smislio i da će nas nakon realizacije nagraditi… Koliko je meni poznato Nenad radi u Žandarmeriji, a ja ga uopšte nisam video, već je ceo dogovor išao preko Koste”, ispričao je osumnjičeni Miloš K.

Vučković ipak nije imao razloga da brine. Ekipa koja je učestvovala u ovoj akciji je optužena, ali se istraga nije proširila na njega.

Pored krivičnog dela razbojništvo u pokušaju, Kosta Krunić se sumnjičio i za dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare