Foto: tpknews.com

Željku i Elenki Topalović u četvrtak ujutru, 29. oktobra, direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković, na brutalan način otela je petogodišnje dete, strpala ga u automobil i odvezla se sa njim u nepoznatom pravcu. Policija je držala oca sve dok se direktorka nije udaljila sa ukradenim detetom. Željkovi ratni drugovi sad prete akcijom blokade, ukoliko mu nadležni dete ne vrate tokom ove nedelje.

Ekipa portala TPKNEWS, tragom informacija i na osnovu dobijenih dokumenata od svojih izvora, saznaje da je oteto dete privremeno predato hraniteljskoj porodici Paunović u selu Mirijevo, opština Žabari, koja će za to primati finansijsku nadoknadu od države, ali takođe nije isključena mogućnost predaje deteta stranim usvojiteljima sa kojima država Srbija od skora ima uspostavljen protokol o saradnji.

Inače, kuća ove hraniteljske porodice, gde je nakon otmice smešten mali Aleksa, nalazi se preko puta škole u ovom selu.

Direktorka Centra za socijlani rad i Zoran Đorđević,  Foto: tpknews.com

Sa druge strane, redakciji pomenutog portala se javilo dosta Udruženja ratnih vojnih veterana koji su se, kako kažu, već mobilisali i spremili da, ukoliko u toku naredne nedelje porodici Topalović-Hlipec Centar za socijalni rad Malo Crniće ne vrati oteto dete, blokiraju Gradsku upravu u Požarevcu, lokalnu samoupravu u Malom Crniću, Centar za socijalni rad u Malom Crniću i hraniteljsku porodicu u Mirijevu.

Željko je ratni veteran koji je bio ranjen 99 godine na Kosovu braneći svoju državu od NATO agresora, a ta ista država sada mu je oduzela dete zbog navodno loše materijalne situacije.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo Dijanu Mirković, direktorku Centra za socijalni rad u Malom Crniću, koja nam je 30. oktobra, tačnije pre tri dana, rekla da joj pošaljemo pitanja na mejl što smo tada učinili. Ubrzo nam je poslala mejl koji glasi: „Odgovor na postavljena pitanja dobićete u zakonskom roku.“

Međutim, odgovore nismo dobili, iako je istekao rok od zakonskih 72 sata, odnosno, 3 dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare