Rasvetljeno ubistvo srpskog narko-bosa u Peruu

Hronika 10. mar. 202111:52
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ERNESTO ARIAS

Likvdacija Gorana Stavrića, narko-bosa, poreklom iz Srbije, koji je ubijen 2014. godine u Peruu, rasvetljena je, a prema poternici iz Perua u Boliviji je uhapšen Dijego Ribera Landivar, osumnjičen da je pucao u Srbina.  

Kako prenosi portal Eldeber, Landivar je gotovo sedam godina bio u bekstvu, a za njim je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

– Ubistvo Stavrića je navodno naručila kolumbijska mafija jer je pošiljka kokaina za koju je Stavrić bio zadužen zaplenjena, pa je ostao dužan 200.000 dolara. Zločin je bio planiran, a Stavrića su mesecima pratili i likvidirali u Mekdonaldsu dok je sedeo sa drugom – pisali su mediji u vreme zločina.

Landivar je lociran u naselju El Šalouz i odmah je proverom u Interpolu utvrđeno da za njim postoji raspisan nalog za hapšenje i ekstradiciju zbog ubistva u Peruu, piše portal.

Prema pisanju Eldebera, nakon Stavrićevog ubistva, u znak odmazde, otet je rođeni brat Dijega Landivara i 50 dana je držan u zatočeništvu.

– Otmičari su bili deo iste bande koju su činili Srbi i Kolumbijci, a koja se svetila za smrt Stavrića – podseća Eldeber.

Foto: EPA-EFE/Ernesto Arias

Navodno, Stavrić je radio za grupu plaćenog ubice Marinka Magde. U zatvoru u Mađarskoj je proveo 13 godina, a robijao je i u Srbiji iz koje je pobegao 2007. godine. Utočište je našao u Južnoj Americi, najpre u Brazilu, a potom i u Peruu u kome je nastradao.

Kako su mediji pisali, u Limi ga je identifikovala sestra na osnovu tetovaže zmaja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar