Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorska policija rasvetlila je ubistvo Saše Klikovca, pripadnika "zagoričke grupe", koji je ubijen 18. jula ispred porodičnog restorana "Kod Crnogorca" u Zeti i uhapsila Marka Šukovića (29) iz Podgorice zbog sumnje da je učestvovao u zločinu. Kako prenosi portal Vijesti, ubica je takođe identifikovan i za njim se još uvek traga, dok se Šuković sumnjiči da je napadača vozio do mesta zločina.

Crnogorski mediji prenose i da su istražitelji pronašli automobil koji je korišćen u zločinu. Uhapšeni Šuković se sumnjiči da je vozio ubicu, koji je takođe iz Podgorice i čiji identitet zasad nije saopšten.

Do Šukovića, kao jednog od osumnjičenih, policijski istražitelji su došli na osnovu dokaza koje su izuzeli iz „golfa“, koji je korišćen u zločinu, a koji je u sredu pronađen na planini Radovče. Automobil je lociran i pronađen na osnovu video-zapisa izuzetih s kamera u blizini zločina, ali i na objektima u Podgorici.

Pročitajte još:

Na taj način utvrđena je putanja osumnjičenih, nakon što je u Klikovca ispaljeno najmanje pet hitaca.

Portal Vijesti navodi i da su iz automobila izuzeti DNK tragovi na osnovu kojih se došlo do osumnjičenih, ali i da je Šuković nakon privođenja priznao da je vozio napadača. Takođe, ispituje se da li je ubistvo Klikovca osveta za pokušaj likvidacije 35-godišnjeg Podgoričanina Igora Krstovića 28. januara u Zeti, a koji se dovodi u vezu sa „škaljarskim klanom“.

Podsetimo, Saša Klikovac ubijen je oko 10 sati ujutru ispred porodičnog restorana. Kako su mediji tada izveštavali, napadač je prišao automobilu u koji je žrtva ušla i u njega sasuo nekoliko metaka. Ubica je potom pobegao s lica mesta.

Krađe, reketiranje i pokušaj ubistva

Inače, ubijeni Klikovac dovođen je u vezu sa „zagoričkom grupom“ koja je ime dobila po jednom podgoričkom naselju. Najistaknutiji članovi ove grupe su braća od strica Vidoje i Radoslav – Gile Stanišić, koji je maja ove godine uhapšen u Beogradu, a potom izručen Crnoj Gori.  Članovi „zagoričkog klana“ hapšeni su i osuđivani zbog brojnih krivičnih dela, među kojima su krađe, razbojništva, prebijanja nedužnih građana, pokušaji ubistva, reketiranje vlasnika lokala, nošenje oružja, ali i hakerskih prevara.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar