Foto: Luka Zeković/Vijesti.me

Vođa "zagoričkog klana" Radoslav Gile Stanišić, koji je uhapšen u Beogradu zbog nedozvoljenog prelaska granice, a zatim i proteran iz Srbije, predat je večeras nadležnim istražnim organima u Crnoj Gori.

Crnogorska policija Stanišića je potraživala zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja. Kako prenose mediji u toj državi, osumnjičeni Stanišić označen je kao nalogodavac paljenja službenih vozila „Vijesti“  tokom 2011. i 2014. godine.

On je u četvrtak oko 23 sati predat Crnoj Gori i u toku su policijsko – tužilačke aktivnosti u odnosu na osumnjičenog.

Uprava policije Crne Gore objavila je na svom Tviter nalogu snimak Stanišićevog privođenja, nakon što je proteran iz Srbije.

Inače, Stanišić, koji je označen kao vođa „zagoričkog klana“ iz Podgorice, od ranije je poznat crnogorskoj policiji, a njegova grupa sumnjiči se za brojna krivična dela u toj zemlji. Pripadnici ove krimi-grupe hapšeni su i osuđivani zbog krađa, razbojništava, prebijanja nedužnih građana, pokušaja ubistava, reketiranja vlasnika lokala, nošenje oružja, ali i hakerskih prevara.

Podsetimo, Radoje Stanišić uhapšen je u Beogradu i njega je sudija Prekršajnog suda osudio zbog nedozvoljenog prelaska državne granice na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara i izrekao mu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od dve godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar