Foto: Printscreen/interpol.int

Među nestalima na Interpolovoj poternici našla se Danka Ilić (2), koja je nestala u blizini Bora u utorak oko 13.45. Interpol je raspisao žutu poternicu, odnosno poternicu za nestalim licima. Dat je detaljan opis i imena roditelja.

Na sajtu organizacije navedeno je da se devojčica može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj nadlaktici.

Pored toga, navodi se da je devojčica visoka oko 85 centimetara, ima smeđu kosu i braon oči.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licicima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Bečka policija ranije danas pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je sinoć na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji, preneo je Klajne cajtung.

Dvogodišnja devojčica je poslednji put viđena u utorak u 13:45. posle podne u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji.

Foto: Printscreen/interpol.int

Danka Ilić je u trenutku nestanka imala na sebi maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji. Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži X, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije

+436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

BONUS VIDEO: Posebno trenirani policijski pas Zigi učestvuje u potrazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar