Foto: google.maps

Zabrinuta za bezbednost, čitateljka našeg portala javila nam je da semafori na uključenju na Regionalni put u centru Valjeva već neko vreme ne rade, jer je u toku postupak javne nabavke. Ona navodi da na toj raskrsnici svakog dana prolaze na hiljade ljudi i da je svako uključenje na taj put izuzetno stresno. Iz Gradske uprave Valjevo potvrdili su za naš portal da taj problem postoji, ali da će on u roku od sat do dva biti rešen.

Čitateljka našeg portala poslala nam je mejl u kome navodi da semafori na uključenju na Regionalni put u centru Valjeva već neko vreme ne radi.

„Upravo smo s bebom u kolima gledali potencijalno jezivo mogući sudar koji je, na sreću, izbegnut u sekundi. Na toj raskrsnici danas prolazi hiljade radnika Gorenja i Krušika. MUP nije nadležan za ovu situaciju već Gradska uprava od koje smo dobili odgovor da semafori neće raditi do daljeg, jer je istekao ugovor, i to sad ide kroz proceduru javnih nabavki. „MUP nije u mogućnosti da 24 sata kontroliše saobraća“, bio je odgovor službenice koja nas je uputila na Gradsku upravu. Regionalni put povezuje centralnu Srbiju s Loznicom, Bajinom Baštom i Bosnom i pun je šlepera i autobusa. Kao i na svakom magistralnom putu, vozi se užasno brzo i svako uključenje je užasno stresno i jezivo“, napisala nam je čitateljka.

Foto: google.maps

Neposredno nakon što smo poslali mejl sa pitanjima u vezi sa spornim semaforom Gradskoj upravi Valjevo, javio se načelnik GU Nebojša Petronić koji za naš portal potvrdio da je semafor u nadležnosti njihove uprave.

„Ja sam odnedavno načenik i prosto nisam mogao da verujem. Bili su problemi, međutim, ja sam odmah pozvao rukovodioce infrastrukture i dao nalog da se u naprednih sat do dva popravi semafor. Ne želimo da bilo čiji život bude ugrožen, i problem će biti rešen. Ovakve stvari su hitne, i tu ne sme doći do zastoja“, kaže Petronić.

On navodi i da je postupak javne nabavke u toku, ali te stvari ne opravdavaju, to su stvari koje su hitne. Kaže i da ne znaju koja je vrsta kvara u pitanju, ali da će on svakako biti otklonjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare