Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović (52), koju su pogodila tri od 57 metaka, koliko je dečak ubica tog nesrećnog 3. maja ispucao u OŠ "Vladislav Ribnikar", prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde je više puta operisana, u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Tatjana, jedna od šestoro ranjenih i srećom preživelih u pucnjavi u školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života, kako tvrdi izvor „Novosti“ blizak porodici, ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila te nesrećne srede ujutru, na radnom mestu.

Nastavnicu iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ je dečak ubica, koji je prekjuče video-linkom svedočio u procesu protiv svog oca V. K., inače lekara – radiologa, ranio u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

„Od te najteže prostrelne rane u stomak Tatjana ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu. Iz kreveta može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti“, navodi izvor.

Tatjanin suprug i dvoje dece u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina, kada se nije znalo ni da li će ona preživeti.

„Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen „da se rešava“ kasnije, kada se ona stabilizuje“, navodi izvor Novosti.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tatjanini muž i deca, „dok ne stanu na noge posle šoka“, ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost. Možda je i zbog toga, ako se izuzme nekoliko pominjanja u prvih par dana u zvaničnim izveštajima o povređenima u „Ribnikaru“ i masakru u dva sela oko Mladenovca, koji je Uroš Blažić počinio samo dan kasnije, Tatjana ostala na „margini“ tragedije kakvu Srbija nikad pre nije videla.

„Zna se da Tatjana nije bila na spisku dečaka ubice, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno. Danas da pitate i Tatjaninog supruga Dragana i decu, potvrdili bi vam da je ona i pre, i posle tragedije, govorila da je dečak ubica primeran dečak, sa kojim nije imala nikakvih problema. Šta se dogodilo u glavi tog deteta, i zašto je uradio nešto toliko strašno, porodica Stevanović, a verujem i drugi koji su ga poznavali teško da će ikad uspeti da shvate“, kaže izvor.

Kolege se raspituju za Tatjanu

Sagovornik „Novosti“ priča da se Tatjaninom suprugu javljaju njene kolege iz „Ribnikara“ i raspituju se kako je ona, ima li pomaka u rehabilitaciji, kako psihički podnosi sve što se dogodilo…

„Dragan i deca prolaze kroz težak period, opterećeni su brigom za Tatjanu“, kaže izvor.

Bonus video: Kako će deca koja ne žele da se vrate u „Ribnikar“ završiti školsku godinu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar