Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Više tužilaštvo u Novom Pazaru završilo je istragu i podiglo optužnicu protiv H.A. (46) zbog ranjavanja M.K. (40) i prolaznice M.M. (34) na ulici 15. decembra prošle godine, objavio je Radio Sto plus.

Po nezvaničnim informacijama, H.A. se tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je kazna bar deset godina zatvora do doživotne, kao i krivično delo i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja, koje se kažnjava sa dve do 12 godina zatvora.

Optužnica, kojom je zbog nasilničkog ponašanja obuhvaćen i njegov sin A.A. (24), predata je Višem sudu i čeka se njena potvrda, nakon čega će početi suđenje.

Više tužilaštvo je istragom utvrdilo da je H.A. zaustavio automobil u kojem je bio M.K. koji je pokušao da ga udari, a potom je H.A. pištoljem s razdaljine od pola metra s dva metka ranio M.K. Kada je ranjen M.K. pokušao da pobegne, H.A. je u pravcu njegovog vozila ispalio još četiri hica, od kojih su tri pogodila zadnji deo automobila, a jedan prolaznicu M.M. koja je bila 80 metara dalje.

H.A. i A.A. su potom pobegli, pa se nekoliko sati kasnije predali policiji.

Zbog tog slučaja i još jedne pucnjave dva dana kasnije u centru grada, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je uputio Žandarmeriju u Novi Pazar da bi pojačala bezbednost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram