Foto: Printscreen

Za manje od šest meseci dve Novopazarke i jedan mladić su ranjeni su prilikom obračuna njihovih sugrađana. Dve žene je pogodio zalutali metak ispaljen usred dana, na sred ulice i naočigled brojnih meštana, dok je mladić uboden nožem pokušavajući da razdvoji sukobljene muškarce.

U sukobu dvojice Novopazaraca koji se u sredu odigrao u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru povređene su dve osobe – učesnik sukoba i slučajni prolazik koji je pokušao da ih razdvoji.

Učesnik u tuči zadobio je posekotinu na ruci, a mladić koji je pokušao da ih razdvoji ranu na nozi. Obojica su zbrinuti u novopazarskoj Opštoj bolnici i njihovo stanje je stabilno.

Hicem ranjena slučajna prolaznica

U pucnjavi koja se 19. maja prepodne dogodila u Novom Pazaru, na veoma prometnoj raskrsnici, učestvovala su dva muškarca i, nažalost, jedna slučajna prolaznica. Kako se može videti na snimcima sa lica mesta, verbalni, a zatim fizički obračun, odigrao se u blizini zgrade Fakulteta za islamske nauke u trenutku dok se na ulicama nalazio veliki broj pešaka i vozača.

Jedan od muškaraca izvadio je pištolj i zapucao na drugog koji je u ruci imao sekiru.

Jedan hitac je zalutao, najverovatnije se rikošetirao, i pogodio slučajnu prolaznicu u nogu.

Nijedan od njih dvojice nije ranjen i obojica su nakon pucnjave pobegli, a nesrećna žena je prevezena u bolnicu.

Ova već po građane Novog Pazara uznemirujuća činjenice dodatno uliva osećaj prestravljenosti ako se u obzir uzme da se gotovo identična situacija dogodila sredinom decembra prošle godine.

Naime, oko 15.00 časova na centralnim ulicama Novog Pazara 15. decembra prošle godine, kada su H. A. i njegov sin A. A. iz kola zapucali u pravcu M. K. (39), ranili su muškarca koji im je bio meta ali je jedan metak pogodio i slučajnu prolaznicu.

Lokalni mediji su tada izveštavali da se pucnjava odigrala u neposrednoj blizini Policijske uprave Novi Pazar, usred bela dana kada je na ulici bio veliki broj prolaznika, a prema rečima svedoka, ranjenoj ženi u pomoć je prvi pritrčao jedan policajac.

Ona je odmah prevezena u Opštu bolnicu Novi Pazar gde je operisana, a otac i sin su takođe pobegli sa lica mesta.

PU Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Tih dana, Novi Pazar se pretvorio u poprište obračuna. Tako je, dva dana nakon pucnjave ispred PU Novi Pazar, Nihad B. ranjen kada je na njega, takođe oko 15.00 časova, i kada je bilo brojnih prolaznika na ulici, kroz izlog kafića zapucao muškarac.

Foto: NOVA S

Zbog niza nemilih i uznemirujućih događaja koji su se tih dana ređali kao na traci, pripadnici Žandarmerije napravili su punkove u tom gradu na kojima su kontrolisali vozila i građane.

Uhapšeni Pazarci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Novom Pazaru lišili su slobode dva lica iz tog grada, zbog pucnjave koja se desila ispred Fakulteta za islamske studije 19. maja.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih Mup-u, uhapšeni su M.K. i M.I. oboje iz Novog Pazara.

Kako se sumnja, M.K. je zbog ranije svađe sekirom napao M.I. u centru grada. M.I. je potegao pištolj i ispalio oko pet hitaca, od kojih su dva pogodila ženu, slučajnu prolaznicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar