Foto: NOVA S

Voditeljka i novinarka Rada Đurić, danas je u emisiji "Među nama" ugostila kriminologa Dobrivoja Radovanovića i Andrijanu Radojičić, socijalnu radnicu iz nevladine organizacije "Atina", koji su govorili o prostituciji i seksualnim radnicima u Srbiji.

Na pitanje voditeljke Đurić zašto seksualne radnice u Srbiji nisu dekriminalizovane, da li je prostitucija kriminal i zašto ne bi trebala da bude, Radovanović je odgovorio:

PROČITAJTE JOŠ

„Po definiciji kriminal je sve što je kršenje krivičnog zakona i zakona o prekršajima, a ovde se radi i o jednom i o drugom. Odgovorni su oni koji podvode i oni koji posreduju. Makroi ili njihovi saradnici. Dame koje pružaju seksualne usluge odgovaraju za prekršaje. Država ima evidenciju onih ljudi koje policija privede i evidentira, procesuira prekršajno ili krivično, a to je samo kap u moru prostitucije koja se valja“, izjavio je Radovanović u „Među nama“.

Sve o čemu su pričali Radovanović, Radojićić i Rada Đurić, možete pogledati u videu na početku ovog teksta.

Emisiju “Među nama” sa Radom Đurić i Majom Nikolić možete gledati svakog radnog dana od 17 do 19 časova uživo na televiziji “Nova S.”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar