Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Požar koji je sinoć oko 20 sati izbio u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu srećom nije odneo nijedan život, ali je pričinio ogromnu materijalnu štetu. Prema rečima radnice jednog od lokala, šteta je ogromna i blok neće moći tako brzo da se oporavi.

„Šteta je ogromna, unutra se sve izgorelo, a ne možemo ni da dišemo od dima koji je još uvek prisutan. Blok neće moći tako brzo da se oporavi. Nažalost dosta robe je izgorelo, pokušavamo da popravimo situaciju. Jedan deo lokala smo uspeli da spasimo, ali je sa druge strane sve izgorelo“, kaže jedna od radnica lokala te dodaje da srećom vatra nije zahvatila magacin gde se deo robe nalazio.

Ona kaže i da je kineska vlasnica lokala jako uznemirena i nervozna, i da ju je zvala čim se požar dogodio.

„Od jutros izbacujemo robu i ostalo nam je još dosta toga. Ne znamo ni gde ćemo sa robom, sad je bitno samo da je izbacimo. Iskreno, mislim da od nadoknade štete nema ništa, ali videćemo. Komšije koje su oko nas su još gore prošli, njima je sve izgorelo“, kaže radnica.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dodaje i da među vlasnicima lokala kola priča da se zapalio restoran, ali još uvek nemaju zvaničnu informaciju.

„Restoran je bio na sredini, zbog čega se dosta lokala i zapalilo. Svi su uznemireni, ovo su naša radna mesta“, zaključila je ona.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan od radnika obezbeđenja kaže za naš portal da je prava sreća da nema povređenih, i da je olakšavajuća okolnost to što je požar na vreme primećen i što su vatrogasne službe brzo bile na licu mesta.

„Vatrogasci su odmah preuzeli stvar u svoje ruke, međutim, krov je takvog materijala, suvog i starog, pa je lako krenuo da bukti. Četiri, pet vatrogasnih kamiona je brzo stiglo, posle toga još toliko, ali nisu uspeli sve da spasu. Do daljnjeg se ništa ne zna, ali je sada poenta spasiti šta se spasiti može. Ljudskih žrtava fala bogu nema, što je najbitnije, a materijalna šteta kako će se rešavati, to ćemo videti“, kaže jedan od radnika obezbeđenja.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kaže i da je radio juče do 19 sati, da je obišao ceo centar i da je sve bilo uredno zaključano.

„Međutim, oko 20 sati je kolega primetio da kulja dim iz restorana i to gde se nalazi kuhinja. Odmah su obavestili vatrogasce, koji su stigli brzo i na tome im svaka čast. Jutros je bilo njih 30, koji su bukvalno popadali od umora, jer su cele noći gasili“, kaže.

Dodaje i da Kinezi gledaju da spasu što se spasti može.

„Parking je ceo pun robe i oni gledaju da izvuku šta mogu. Nemaju gde oni sa robom, tu su za sada dok se požar u potpunosti ne lokalizuje. Dosta lokala u prizemlju su ostali samo mokri, nisu zapaljeni, pa je i tako roba uništena. Donji deo nije goreo, već gornji ceo i nešto sa unutrašnje strane. Nas sedmorica smo ovde u smeni, najbitnije nam je bilo tokom cele večeri da obezbedimo lice mesta da ne dođe do žrtava“, objašnjava.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kaže i da je pre dva meseca bio mali požar, gde se trafo zapalio i bilo je dima, ali ne u ovoj meri. Takođe, seća se i da je bio požar pre četiri, pet godina, kada se zbog pikavca od cigarete zapalio lokal, ali ovako nešto nikada nije bilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare