Fabrika Sloboda Čačak, dim
Foto: Nenad Nešović

Radnici kompanije "Sloboda" u kojoj se preksinoć desila eksplozija a sinoć požar, neće dolaziti na posao do daljnjeg, rekli su za Nova.rs zaposleni.

Prema njihovim navodima, situacija u toj fabrici se smirila, požar koji je sinoć izbio je ugašen, ali zbog njihove bezbednosti nadležni su im rekli da do konačnog smirivanja situacije ostanu kod svojih kuća.

Većina meštana koji su preksinoć evakuisani uglavnom su se vratili u svoje domove, a grad Čačak je formirao komisiju koja će evidentirati štetu nastalu kao posedica eksplozije koja se dogodila preksinoć u 19 časova i 57 minuta.

Podsetimo, nakon detonacije koja je odjenula u subotu oko 20 sati u magacinu baruta naređena je evakuacija stanovništva koje živi neposredno uz krug fabrike. Sinoć je izbio požar,koji je zahvatio rastinje iznad „Slobode“, ali su vatrogasne akipe vodenim topovima uspele da ugase vatru. Ispred kompanije „Sloboda“ i dalje dežuraju vatrogasci i policija, kako bi se sprečio potencijalno novi akcident.

Kako nam je rekao Dejan, jedan od onih koji stanuju u neposrednoj blizini fabrike, njemu su popucali prozori na kući i staklo se rasulo svuda.

„U kući sam bio sa dvoje male dece, a na spratu moj brat sa suprugom i, takođe dva mališana, zato smo izašli iz našeg doma“, rekao je on za Nova.rs dodajući da ima informaciju da će komisija koja procenjuje štetu obići svih 150 evakuisanih domaćinstava. Prema navodima meštana jutros je situacija ispred fabrike mirna, a krugu fabrike je nedozvoljen pristup.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar