Foto:Shutterstock

U Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani Violeta M. (51) i njen kum Bojan Đ. (40) zbog sumnje da su proneverom i pranjem novca oštetili jednu auto kuću u Beogradu.

Violeta M. se tereti proneveru u obavlјanju privredne delatnosti, dok se Bojan Đ. tereti za pranje novca.

PROČITAJTE JOŠ:

Prilikom saslušanja, Bojan je delimično prizano izvršenje krivičnih dela, pa mu je ukinuto zadržavanje, dok je Violeta negirala krivicu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji Višeg suda u Beogradu predložilo da odredi pritvor Violeti zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi uticala na svedoke.

Kako se sumnja, Violeta je od 2015. do 2020. godine, dok je radila u auto kući, u nameri da protivpravno „zaradi“, u više navrata bez osnova prenosila novac sa računa auto kuće na svoje lične tekuće račune, na račun privrednog društva „Dannet KD System“ doo Beograd, čije je odgovorno lice Bojan Đ, kao i na račune tri preduzetnika, kod kojih je jedan deo novca podizala u gotovini, a drugi deo prebacivala na svoj lični račun.

Kako bi prikrila da novac prebacuje sebi, u izvodima o izvršenim plaćanjima Violeta je, kako se sumnja, lažno prikazivala da novac uplaćuje pravnim licima i ustanovama sa kojima je auto kuća u kojoj je radila imala poslovnu saradnju.

Sumnja se da je na taj način proneverila novac u iznosu od 24.755.328 dinara.

Bojan Đ. je iskoristio tekući račun privrednog društva „Dannet KD System“ doo Beograd, učinio ga dostupnim i omogućio Violeti da na taj račun protivpravno uplati 9.404.208 dinara sa računa auto kuće, iako navedene firme nisu imale poslovnu saradnju.

Potom je, kako se sumnja, deo novca podigao u gotovini i predao osumnjičenoj, dok je ostatak bez osnova preneo na njen lični račun, pri čemu je u oba slučaja za sebe zadržavao 10 odsto od uplaćenog iznosa.

***
BONUS VIDEO: Uhapšeni taksista i diler iz Valjeva – zaplenjeno 4kg „spida“
Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar