Foto: Milica Vučković/FoNet

Advokati „United Media“ podneli su krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog ugrožavanja sigurnosti Vojina Radovanovića, novinara Danasa.

Radovanoviću je u noći između 24. i 25. juna u beogradskom lokalu „Šlep“ prišla nepoznata osoba, unela mu se u lice, pritom ga uhvativši za rame, te nakon reči da „radi u plaćeničkom Danasu“ ga gurnula.

„Agresivno mi je prišao, uneo se u lice i rekao: „Vojine, Danas je plaćenički medij, radiš u plaćeničkom mediju“. Ponovio je to nekoliko puta. Bez želje da sa njim ulazim u bilo kakvu raspravu rekao sam mu „Sve je uredu, okreni se“, pritom mu sklonivši ruku kojom me je uhvatio za rame. U tom momentu me je odgurnuo, i pritom pokušao da još jednom nasrne fizički. Veći incident su sprečili ljudi u mom društvu i osoba koja je bila sa čovekom koji je na mene nasrnuo“, naveo je novinar Danasa.

Radovanović dodaje da je istu osobu video desetak minuta pre incidenta kako prstom pokazuje u njega i nešto govori osobi s kojom je bio.

„Istu osobu sam desetak minuta pre toga spazio da pokazuje prstom u mene, nešto govori osobi s kojom je bio. Sve do nasrtaja nisam ga video. Tada mi je došao iz drugog pravca, probijao se kroz ljude. Video sam i kako ga čovek s kojim je smiruje i pokušava da spreči da dođe do mene, ali ga je odgurnuo, došao do mene i onda je došlo do incidenta“, opisuje Radovanović.

Radovanović u Danasu radi od 2022. godine i novinar je političke rubrike.

VIDEO: Hapšenje zbog prostitucije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar