Učiteljica Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru, koja je jutros privedena, puštena je nakon saslušanja u policiji, na insistiranje predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Učiteljica je, kako javlja naš reporter, izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije želela da daje izjave za medije.

Foto: printscreen/Irfan Ličina

Ugljanin je, povodom njenog privođenja, naglasio da muslimanima nije dozvoljeno da žena ostane sama sa nepoznatim muškarcima, što su u ovom slučaju bili policajci. On je još naglasio da će sutra tražiti tužioca koji je dao nalog za njeno privođenje i da će o svemu obavestiti javnost.

Protest ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru
Protest ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Kako smo ranije pisali, učiteljica Osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“ Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru privedena je jer je umesto himne „Bože pravde“ u osnovnoj školi gde je zaposlena pustila bošnjačku himnu „Ja sin sam tvoj“.

Protest ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru
Protest ispred zgrade policijske uprave u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Među okupljenim građanima koji su danas došli da joj protestom pruže podršku našla se i Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je ranije da se himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru. Tada je saopšteno i da ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata prosvetna inspekcija.

Bonus video: Himna u školi u Čačku


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare