Foto:Images By Kenny / Alamy / Alamy / Profimedia

Večeras oko 20:20 minuta dogodila se pucnjava kod Ekonomske škole u Peći i tom prilikom ranjeno je tri osobe od kojih je dvoje preminulo na putu do bolnice, potvrdili su iz policije Kosova, prenosi KoSSev.

Mediji su ranije večeras javili da su prema prvim nezvaničnim informacijama ubijeni su sadašnji kandidat za gradonačelnika ovog grada sa liste Demokratske partije Kosova Astrit Ademaj i visoki funkcioner ove stranke i kandidat za gradonačelnika Dečana na prošlim izborima Bljerand Kadrijaj.

Portparol Regionalne direkcije policije za region Peći Fadilj Gaši (Gashi), u izjavi za Radio Goraždevac večeras nije želeo da kaže da li se radi o kandidatu za gradonačelnika Peći ispred Demokratske partije Kosova Astritu Ademaju.

Kallxo, koji takođe javlja da se radi o Ademaju, navodi i da je on sam bio „umešan u incident“, prenosi KoSSev.

U međuvremenu je Kljan Kosova objavio je snimak scene ubistva, dodajući da je navodno drugi ubijeni, takođe visoki funkcioner PDK i kandidat za gradonačelnika Dečana na prošlim izborima Bljerand Kadriaj (Blerand).

Povodom večerašnjeg dvostrukog ubistva oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja (Xhelal Sveçla).

Potvrdio je dvostruko ubistvo, ali i hapšenje trećeg, inače ranjenog lica.

Kako Koha javlja, sumnja se da je povređena osoba, brat ubijenog Ademaja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar