Foto: Aleksandra Petrović/Privatna arhiva

U Kragujevcu je danas, isimbolično u minut do 12 održan protest roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama, a povod je bila smrt Nikoline Janković (12) koja je poginula na pešačkom prelazu 7. decembra prošle godine.

Pod nazivom „Pravda za Nikolinu“, u Kragujevcu je danas u 11.59, simboično, u minut do podne održan protest roditelja čija su deca stradala u saobraćajnim nesrećama, a povod je bio pogibija Nikoline Janković, koja je pregažena na pešačkom prelazu z. decembra prošle godine u Krabujevcu.

Pročitajte još:

„Vladane, Bog sve vidi“, „Za mog ubicu nema krivičnog dela“, „Čije je dete sledeće“, parole su koje su se videle i čule na današnjem protestu u Kragujevcu koji su organizovali roditelji i prijatelji Nikoline Janković (12), tragično nastradale na pešačkom prelazu 7. decembra 2022, prenosi Telegraf.rs.

„Mog deteta više nema. Nikada ga više neće biti. Vladan K. je međutim na slobodi. Ubio je Nikolinu. Nije stao. Nije kočio“, kroz suze govori neutešna majka devojčice iz Kragujevca čija je tragična smrt ujedinila javnost sa jednim zahtevom: „ubicama na srpskim drumovima više ne sme da se gleda kroz prste“.

Na protestu simbolično organizovanom u 11:59 bili su i roditelji dece nastradale na ulicama i drugih srpskih gradova.

BONUS VIDEO: Nesreća u Nišu u kojoj je stradao pešak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar