Kragujevac Pravda za Nikolinu Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Roditelji devojčice iz Kragujevca Nikoline Janković (13), koja je zadobila smrtonosne povrede od udarca automobila u trenutku dok je prelazila pešački prelaz, pokrenuli su onlajn peticiju, kojom traže pavdu za svoju ćerku, ali i sve druge pešake koji su nastradali na isti način. Peticiju je za šest dana potpisalo više od 8.000 građana.

Roditelji tragično nastradale devojčice iz Kragujevca, u tekstu peticije podsećaju da je za mesec dana, na putevima u Srbiji poginulo petoro dece na pešačkim prelazima i pitaju se koliko će vremena proći do sledeće tragedije.

Nikolinini roditelji peticijom apeluju na pravosudni sistem, da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju, budu u pritvoru do okončanja krivičnog postupka, a ne samo 48 sati. Ukazuju da bahati vozači, posle izlaska iz pritvora od 48 sati, mogu da ponove isto krivično delo i kao takvi, navodi se u peticiji, predstavljaju rizik za bezbednost u saobraćaju.

,,Ovo je pravda za svu decu i sve pešake čiji su životi prekinuti, a krivci zbog opterećenosti suda odsluženje kazne čekaju na slobodi. Peticija se odnosi na sve pešake nastradale na pešačkim prelazima. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca…svi su preminuli u poslednjih mesec dana i tražimo pravdu za sve njih‘‘, navodi se u peticiji.

Foto: Privatna arhiva

Nikolina Janković (13) oborena je na pešačkom prelazu 7. decembra prošle godine, kada se vraćala iz škole, a zbog teških povreda glave i grudnog koša, preminula je tri nedelje kasnije u UKC Kragujevac.

Onlajn peticiju koju su pokrenuli Nikolinini roditelji možete potpisati ovde.

BONUS VIDEO: Roditelji nastradale Nikoline (13) traže oštrije kazne za bahate vozače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar