Protest stanara, ulica Kneza Višeslava
Foto: N1

Stanari beogradske Ulice kneza Višeslava u naselju Filmski grad, od kako je počelo lepo vreme a rad kafića vraćen u običajeno vreme muku muče sa glasnom muzikom, zbog čega su se odlučili na protest.

Kako je danas javila TV N1, problem traje od prošle godine, i kako objašnjavaju stanari, muku muče sa vlasnikom lokalnog kafića koji gotovo svih sedam dana u nedelji u svom lokalu organizuje živu muziku, pa zbog prevelike buke stanari ne mogu normalno da funkcionišu.

Iako su se stanari Ulice kneza Višeslava više puta obraćali nadležnima za pomoć, odgovor nisu dobili, zbog čega su se danas okupili ispred svojih zgrada kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

„Buka je nesnosna, i možete da zamislite, ako se snimak sa telefona tako čuje, koliko je mnogo strašnije uživo. Problem sa kafićem nije samo buka. To je jedan od problema koji nas ugrožava u najvišem broju, deo Filmskog grada, naselja Skojevskog, buka iz noći u noć, razgovor sa vlasnikom nije urodio plodom, sve je osioniji, bahatiji i imamo osećaj da sve to radi možda namerno. Pokušali smo šta je u našoj moći, pojedinačnim pozivima Komunalnoj miliciji i policiji ali oni prebacuju odgovornost iz dvorišta u dvorište“, kazala je za N1 Ana Radžić, stanarka Ulice kneza Višeslava.

Kaže i da im je Komunalna rekla da nemaju merače, i da iako je nadležna, i da nemaju načina da spreče buku.

„Komunalna dođe i snimi parkiranje na trotoaru, napiše prijave i to je to. Što se tiče buke, ništa nisu uradili. Policija ako dođe, ostanu u kolima, čisto da bi se zabeležilo da su izašli na teren, ali ništa ne urade, posle par minuta se okrenu i odu, a buka ostaje“, kaže Radžić.

Dodaje i da zatvoreni prozori ne olakšavaju situaciju, ali apostrofira da je problem i bučan ventilacioni sistem koji lokal poseduje, i koji muče stanare od pre pet godina, kada je lokal otvorio.

„Postoje prekršajne prijave ali se nikad ništa nije desilo. Ventilacioni sistem nije postavljen kako treba a radi 24 sata. Lokal ima peć na drva, a odžak je postavljen tako da je orjentisan prema dečijim sobama, koje su pune kancerogenog dima. Naša komšijska deca dišu čist otrov. Takođe postoji i nelegalna bašta“, rekla je između ostalog Radžić.

BONUS VIDEO: Protest u Bloku 37

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar