Ilustracija Foto:N1

Pripadnici MUP, Uprave saobraćajne policije, u toku prošle sedmice isključili su iz saobraćaja 20 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 29 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 16 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok su dva vozača isključena iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u razmaku manjem od 10 minuta. Takođe, jedan vozač isključen je iz saobraćaja zbog preticanja kolone vozila preko pune linije, a jedan jer je na auto-putu Šid-Beograd, u Surčinu, upravljao vozilom brzinom od 224,5 kilometara na čas.

Šest vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje istovremeno su činili i druge prekršaje, od kojih je četvoro upravljalo vozilom bez vozačke dozvole.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Beogradu, ukupno sedam.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 15 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, tri vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kokaina.

Kod sedam vozača kontrolom je utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu. Jedanaest vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja istovremeno su činili i druge prekršaje. Jedanaest vozača koji su isključeni iz saobraćaja bili su mlađi od 24 godine, od čega su dva vozača bili maloletni.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kragujevcu, Kruševcu i Subotici iz saobraćaja isključena po tri vozača.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare