Foto: Profimedia.rs

Osman A. (65), nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" u Tutinu, osuđen je pred Viši sud u Novom Pazaru na 18 meseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom (13).

Osman A. u pritvoru je od januara prošle godine, kada ga je policija uhapsila po prijavi devojčice. U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama,  seksualno uznemiravanje devojčice počelo je još u petom razredu, kada je imala samo 11 godina, i to neprimerenim dodirivanjem prilikom izvođenja vežbi na časovima fizičkog, a sve se nastavilo i u svlačionici.

Iako je tokom istrage sve upućivalo na silovanje, a Više tužilaštvo tokom suđenja pokušavalo da dokaže da je Osman A. počinio to krivično delo, Viši sud je nastavnika proglasio krivim za nedozvoljene polne radnje.

Majka i rođaci devojčice nezadovoljni su kaznom od godinu i po zatvora, a kako se radi o prvostepenoj presudi, optuženi i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

 

U neverici je i deda žrtve koji smatra da bi veću kaznu dobio neko ko pregazi automobilom psa.

– Sramota. Zamislite dve godine seksualno zlostavljati devojčicu, nastavnik, i dobiti takvu kaznu. Ako me posluži zdravlje do Strazbura ću ići tražeći pravdu – poručio je Z.DŽ, deda devojčice.