Foto: Nemanja Jovanović

Irena Stanić (96) iz Rume, učiteljica u penziji, ubijena je 7. juna 2003. godine u svom stanu, a do dan danas nije otkriveno ko je staricu kobnog dana nasmrt pretukao. Od zločina je prošlo punih 18 godina, a ubica i dalja šeta slobodno.

Nesrećna starica ubijena je u kasnim večernjim satima u stanu zgrade u kojoj je živela. Stanićeva je bila jedna od najstarijih učiteljica u Sremu, a komšije su o njoj imale samo reči hvale. Kako su mediji ranije pisali, motiv ubistva najverovatnije je bio koristoljublje, s obzirom da je starica nakon zločina opljačkana.

Blic je svojevremeno pisao da je telo starice nađeno oko 9 sati ujutru, a posle uviđaja, koji je obavila Branka Bančečević, tada istražni sudija i predsednica Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici, leš je prebačen u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde su veštaci-patolozi nesumnjivo zaključili da je reč o ubistvu.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Nesrećna žena na telu je imala višestruke povrede, te je zaključeno da je brutalno pretučena.

Telo je pronašla njena ćerka, kojoj je bilo sumnjivo to što su roletne na prozorima Ireninog stana bile spuštene, što inače nije bio slučaj.

Foto: Nemanja Jovanović

Počinilac ovog monstruoznog zločina do danas nije otkriven. Iako je od ubistva prošlo čak 18 godina, ubica ove nedužne starice i dalje šeta slobodno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar