Foto: Facebook/Goran Dzonic

Apelacioni sud u Nišu produžio je danas pritvor za još jedan mesec Goranu Džoniću i njegovom sinu Stefanu, osumnjičenom za ubistvo tročlane porodice Đokić.

Na ovaj način Apelacioni sud prihvatio je predlog Višeg javnog tužioca da im se pritvor produži jer je za izvršenje krivičnog dela za koje su osnovano sumnjivi zaprećena kazna zatvora preko 10 godina a izvršenje dela je dovelo do uznemirenja javnosti, zbog načina izvršenja I težine posledice. Ovo iz razloga što se radi o ubistvu tročlane porodice sa kojom su osumnjičeni u rodbinskoj vezi, zatim došlo je do paljenja tela i vozila oštećenih i oduzimanja veće količine deviznog I domaćeg novca o čemu su izveštavali brojni mediji. To uznemirenje, po nalaženju suda može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog posutupka, ukoliko bi se osumnjičeni našli na slobodi.

Apelacioni sud je dalje smatrao da razlog za pritvor postoji jer se još čeka izjašnjenje Nacionalnog forenzičkog centra iz Beograda a radi otklanjanja određenih nejasnoća u nalazu i mišljenju ove ustanove,. Takođe, naloženo je i sudskomedicinsko veštačenje obdukcionih zapisnika Zavoda za sudsku medicine o utvrđenim povredama i uzroku smrti oštećenih, ali je potrebno da se obavi dodatno grafološko veštačenje rukopisa Gorana Džonića od strane Regionalnog centra za kriminalističku forenziku.

Po nalaženju Apelacionog suda, osnovana sumnja da su učinili krivično delo koje im se stavlja na teret koja predstavlja uslov za određivanje i produženje pritvora, po nalaženju Apelacionog suda, proizilazi i iz do sada prikupljenih dokaza pa je produženje pritvora osnovano. Imajući u vidu da mišljenja i nalazi veštaka različitih struka koja su potrebna za razjašnjenje ove krivične stvari u meri potrebnoj za donošenje odgovarajuće javnotužilačke odluke, još nisu dostavljeni tužilaštvu, sud je odlučio da im se pritvor produži za još mesec dana, smatrajući da je to dovoljan rok da se ti dokazi pribave.

Džonići mogu u pritvoru da borave maksimalno do sredine aprila, jer tada ističe šest meseci koliko je maksimalni rok trajanja ove mere u istrazi. Nakon toga moraju da budu pušteni iz pritvora osim ako do tada Više javno tužilaštvo protiv njih podnese optužnicu, što bi stvorilo mogućnost da im se pritvor produži.

Prošle nedelje iz pritvora su puštena braća Aleksandar i Kostadin Milošević, kao i Džonićev sin Stefan koji su se takođe sumnjičili za ubistvo vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije jer je ustanovljeno da nema dokaza da su učinili delo za koje su terećeni.

Porodica Đokić ubijena je u noći između 26. I 27. Septembra prošle godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac.

BONUS VIDEO: Advokati u slučaju Džonić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar