ilustracija Foto:N1

Novosađaninu M. J. (83), koji se tereti za obljubu osmogodišnjeg dečaka, produžen je pritvor u kojem se nalazi od hapšenja i on ostaje iza rešetaka do 15. maja.

Kako prenosi Dnevnik, suđenje u ovom predmetu počelo je 2. februara u Višem sudu u Novom Sadu, a prema nezvaničnim informacijama, optuženi je na glavnom pretresu izneo svoju odbranu. Šta je tom prilikom rekao ostaće nepoznato jer je suđenje zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.

Prema saznanjima ovog lista, sledeći glavni pretres zakazan je za 30. mart.

Optuženi je uhapšen 7. maja prošle godine zbog sumnje da je u popodnevnim satima, oko 14:30, dečaka odveo u obližnju šumu u blizini plaže Šodroš i obljubio. Starac i mališan se, navodno, ne poznaju, a taj dan su se slučajno sreli nedaleko od nekadašnjeg brodogradilišta nakon što je osmogodišnjak sam otišao od kuće i peške se uputio prema Dunavu.

Dalje zlostavljanje deteta sprečile su dve žene koje su u tim trenucima naišle i, videvši prizor, pozvale policiju. M. J. je pobegao prema Limanu, a žene koje su ga prijavile su sačekale policije i objasnile u kom pravcu je starac otišao.

On je, na osnovu opisa, ubrzo pronađen i uhapšen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar