Produžen pritvor bahatom vozaču s Karaburme koji je usmrtio dečaka

Hronika 17. sep. 202113:11 > 13:12
Podeli:
Blokada ulice na Karaburmi

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor L. G., koji je u julu na Karaburmi na pešačkom prelazu udario dvojicu dečaka, a zatim pobegao. Devetogodišnji dečak preminuo je u bolnici od posledica zadobijenih povreda.

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva, zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje suda, on i njegov advokat imaju pravo da ulože žalbu.

Pročitajte još:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče sudu optužni predlog protiv L. G, kojim je od suda tražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora

Vozaču, prvobitno, nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Krivično vanpretresno veće suda, međutim, usvojilo žalbu je tužilaštva i odredilo mu pritvor.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu, građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je u julu inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

L. G. se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Posle nesreće napustio je lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija. Nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu, tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći osobe čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011) i L. B. (2016) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici. Otac je zadobio lake telesne povrede.

BONUS video: Protest na Karaburmi

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar