Foto: N1

Mladen Milovanović (37), inspektor MUP-a Republike Srpske koji je uhapšen u Banjaluci zbog pomaganja pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću, pušten je iz pritvora.

Odluku je doneo Osnovni sud u Banjaluci odbivši predlog tužilaštva za produženje pritvora. Umesto pritvora, Milovanoviću su određene mere zabrane napuštanja boravišta, odnosno Banjaluke, oduzete su mu putne isprave i zabranjeno izdavanje novih.

Sud prihvatio stav odbrane

„Zabranjuje mu se korišćenje lične karte za prelazak državne granice i obavezan je da se svaka tri dana javlja Policijskoj stanici Centar u Banjoj Luci“, navodi se u rešenju suda, piše Avaz.

Milovanovićev branilac Saša Labotić kaže da je odluka donesena nakon što je sud prihvatio stav odbrane.

„I ranije smo ukazivali na odluku Ustavnog suda BiH u kojoj se navodi da to što osumnjičeni ima dva državljanstva nije dovoljno da bi bio u pritvoru zbog opasnosti od bekstva“, rekao je Labotić.

Milovanović, nekadašnji glavni inspektor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapšen je 17. jula u društvu sa škaljarcem Milošem Božovićem, za kojim je Interpol Crne Gore raspisao poternicu zbog teškog ubistva. Milovanović se tereti za pomoć učioniocu posle krivičnog dela.

Za isto delo osumnjičeni su i inspektori Gorana Rečević i Predrag Vatreš, koji su pušteni na slobodu nakon kriminalističke obrade. S druge strane Božoviću je određen ekstradicioni pritvor do odluke o izručenju.

Bonus video: Hapšenje na Zvezdari

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar